Ако Украйна развее бялото знаме и се предаде, тогава в

...
Ако Украйна развее бялото знаме и се предаде, тогава в
Коментари Харесай

Борел: Ако Украйна се предаде, руските войски ще бъдат на границите на ЕС и няма да спрат там

Ако Украйна развее бялото знаме и се съобщи, тогава в Киев ще пристигна марионетен режим, украинците ще бъдат „ премазани " и съветските войски ще бъдат на нашите граници. Можем да бъдем сигурни, че няма да спрат там. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Николай Желязков, сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Той произнесе тирада на взаимна конференция с украинския министър председател Денис Шмигал и еврокомисаря по въпросите на разширението и съседството Оливер Вархей.

По неговите думи в последните дни съветският президент Владимир Путин е заплашил с Трета международна война. „ Очевидно е, че той се вижда във война със Запада ", разяснява Борел.

Върховният представител прикани Европейски Съюз да реализира съглашение за потреблението на приходите от запорираното в Европейски Съюз съветско имущество в интерес на Украйна. Трябва да предприемем бързи стъпки, от седмици обсъждаме този въпрос, предложих 90 на 100 от тези доходи да бъдат за военна помощ за украинската страна, добави Борел. Той посочи, че става дума за към три милиарда евро годишно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР