Ако Украйна получи от своите партньори оръжието, което иска, тя

...
Ако Украйна получи от своите партньори оръжието, което иска, тя
Коментари Харесай

Зеленски: Оръжието за Украйна решава продължението на войната

Ако Украйна получи от своите сътрудници оръжието, което желае, тя ще има прогрес в продължаващата война, стартирана от Русия . Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на конференция с датските медии, представена от " Укринформ ".

Зеленски предизвести, че в случай че доставките на оръжие за страната му не се ускорят, тази обстановка ще остане в застой.

" Това значи, че хората ще умират, всички ще останат на мястото си и всяка страна ще се редува напред с 1 до 5 километра и по-късно ще се отдръпна 1 до 5 километра обратно. Ако доставките се усилят на оръжията, които пожелаваме от нашите сътрудници, тогава в последна сметка имам вяра, че ще стартираме да вървим напред ", сподели президентът.

Зеленски съобщи, че Украйна се бие на лична територия и че страната му няма интерес да обстрелва цивилни цели в Русия.
 Зеленски: Стратегическата самодейност е на Украйна
Зеленски: Стратегическата самодейност е на Украйна

Тежки боеве в Донбас и Херсон

Русия не пази рускоговорящите , като в същото време лъже за военните си дейности и нарушава интернационалното право.

" Те измислиха роман, че пазят рускоговорящите, само че множеството градове, които изцяло унищожиха, бяха обитаеми най-вече с рускоговорящи . Тези хора в този момент минават на украински език, тъй като са шокирани от това, което съветската войска им е направила ", сподели Зеленски.

Президентът акцентира, че през последните осем години Русия нахлува в териториите на Украйна с военни средства, с цел да организира някои условни референдуми - изцяло отвън правната рамка, отвън интернационалното право.

Според украинския водач, съветските военни в Украйна изнасилват дами, отвличат деца, принудително депортират украински жители в Русия, лишават им персоналните им документи и права.

Зеленски акцентира, че да спре или не.
 Германия ще даде на Украйна система за противоракетна защита
Германия ще даде на Украйна система за противоракетна защита

Това разкри канцлерът Олаф Шолц

Русия изостави офанзивите си против няколко украински града към един месец след нашествието си, откакто не съумя да реализира забележителен прогрес - съветските управляващи настояват, че това е по този начин, тъй като са постигнали задачите си.

Оттогава Москва се концентрира върху източния район на Донбас, където в този момент завзема част от земята.

В двете провинции, включващи Донбас, силите на Путин управляват към 95 % от Луганск и половината от Донецк.

Град Северодонецк в източен Луханск към момента не е блокиран от съветски войски, и са унищожили и трите моста, водещи от него, сподели районен чиновник.

Превземането на Северодонецк и прилежащия Лисичанск ще даде на Москва цялостен надзор над Луганск.

Руският президент Владимир Путин евентуално към момента желае да завземе доста, в случай че не и цяла Украйна, само че трябваше да стесни тактическите си цели във войната.

Това сподели във вторник заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по Колин Кал.

" Все още мисля, че той има планове за забележителна част от Украйна, в случай че не и за цялата страна. Въпреки това не мисля, че може да реализира тези цели ", сподели Кал, изказвайки се на събитие, проведено от Центъра за нова американска сигурност.

" Те може да реализират тактически триумфи на места. Украинците се държат. Не мисля, че руснаците имат потенциала да реализират тези грандиозни цели. "
 В Пентагона виждат стремежи на Путин за още завоевания и за цяла Украйна
В Пентагона виждат стремежи на Путин за още завоевания и за цяла Украйна

Колин Кал: Не мисля, че руснаците имат потенциала да реализират тези грандиозни цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР