Ако Украйна не удържи натиска на Русия, не се знае

...
Ако Украйна не удържи натиска на Русия, не се знае
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Ако Украйна не удържи, не се знае къде ще се спре Путин

" Ако Украйна не удържи натиска на Русия, не се знае къде ще се спре Путин. Ако Русия пристигна до нашите граници 2% за защита ще ни се види доста малко ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS някогашният министър на защитата Тодор Тагарев. Според него изрично би трябвало да предоставим оръжие на Украйна, а решението има морални и прагматични аспекти.

" Цялостната позиция на Българска социалистическа партия е битка за все по-смаляващ се електорат. Нинова е решила, че една позиция в интерес на Путин ще им даде някакви преимущества, което е доста страно, тъй като на фона на европейските социалисти и тяхната поддръжка за глобите против Русия Българска социалистическа партия стои доста несъответстващо ", акцентира Тагарев.

" Когато Народното събрание вземе решение за предоставяне оръжие на Украйна, Корнелия Нинова би трябвало да го извършва или да напусне държавното управление ", безапелационен бе някогашният боен министър. За него най-чистият вид е да се гласоподава очевидно в Народното събрание за това решение.

" Искам да знам по какъв начин всеки един народен представител е дал своя вот по този въпрос ", означи той. Относно ремонтирането на украински оръжия, Тодор Тагарев съобщи, че България има опция да го направи, само че той допуска, че евентуално биха се изпращали аварийни елементи, които да се инсталират в Украйна, тъй като доста комплицирано ще е машини да бъдат транспортирани оттова у нас.

По отношение на войната Тагарев съобщи, че Путин е желал до 9 май всичко да е завършило, само че действителностите са други. " Мариупол има стратегическо значение за Русия, само че към момента не може да го овладее изцяло. Украинците дават доста жертви, само че и руснаците също губят доста техника и персонален състав, това са колосални загуби и в случай че продължава по този начин, Русия няма да може да води война дълго ", счита той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР