Ако Украйна не получи нова помощ от САЩДиректорът на ЦРУ

...
Ако Украйна не получи нова помощ от САЩДиректорът на ЦРУ
Коментари Харесай

ЦРУ: Киев може да загуби войната още тази година

Ако Украйна не получи нова помощ от Съединени американски щати
Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предизвести, че Украйна може да загуби войната против Русия до края на тази година, в случай че Съединени американски щати не ѝ дават повече военна помощ, съобщи Агенция Франс Прес.

Бърнс насочи това предизвестие преди плануваното за събота гласоподаване в Конгреса на Съединени американски щати на пакет от 61 милиарда $ помощ за Украйна, най-вече военна, след месеци на политическа невъзможност.

“С тласъка, както на практика, по този начин и психически, който военната помощ би осигурила, считам, че украинците са изцяло способни да удържат на натиска през тази година ”, съобщи Бърнс на събитие в Центъра “Джордж У. Буш ”.

“Без спомагателна помощ обаче обстановката ще стане доста по-страшна ”, предизвести той. “Съществува напълно действителен риск украинците да изгубят на бойното поле до края на тази година или най-малко (руският президент Владимир) Путин да бъде в положение да диктува изискванията на политическото споразумяване ”, добави Бърнс, без да прецизира какво има поради под “загуба ” на войната.

За да илюстрира неналичието на муниции в украинската войска, той също по този начин съобщи, че две бригади - подразделения с над 2000 бойци - разполагат единствено с “15 артилерийски снаряда дневно ” и общо с “42 минохвъргачки ”.

Тъй като помощта от Запада понижава, Украйна е изправена пред сериозен дефицит на средства и упорства сътрудниците да є доставят нужните оръжия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР