Ако Украйна не победи във войната, Русия ще атакува балтийските

...
Ако Украйна не победи във войната, Русия ще атакува балтийските
Коментари Харесай

Ген. Ходжис с прогноза кога Русия ще нападне НАТО

Ако Украйна не победи във войната, Русия ще нападна балтийските страни или друга страна от НАТО. В това е уверен някогашният главнокомандващ въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа генерал-лейтенант в оставка Бен Ходжис.

„ В случай, че Русия успее да победи Украйна, тогава имам вяра, че Русия ще направи това, с което заплашва Запада. А то е да продължи да нападна Литва, Латвия или Естония, или може би Полша или Румъния “, споделя той в изявление за Радио НВ, представен от УНИАН.

Според него Русия ще може да предприеме експанзия против НАТО едвам откакто се възвърне от загубите си в Украйна.

" Според мен за Русия не е доста сложна задача да извърши такава експанзия след три-четири години. Разбира се, в случай че Украйна реализира триумф благодарение на Съединени американски щати, Германия, Англия, Франция и други западни страни, тогава Русия няма да може да направи това. И също по този начин - в случай че Алиансът бъде обединен. Ако Съединените щати са ангажирани с идеята, в случай че всички страни са ангажирани с идеята, тогава мисля, че Русия няма да отиде по-далеч. "

Генералът също по този начин отбелязва, че в противоположен случай Кремъл надали ще се опита да нахлуе в Германия, само че прилежащите на Руската федерация страни са съществено застрашени:

" Всичко, което Путин и руснаците желаят да създадат, е да разбият НАТО. И с цел да създадат това, те би трябвало да атакуван някоя балтийска страна или, да речем, Полша ", разяснява Бен Ходжис.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР