Ако Украйна желае да се откаже от някаква територия, за

...
Ако Украйна желае да се откаже от някаква територия, за
Коментари Харесай

Ако Украйна се откаже от някаква територия, за да спре конфликта си с Русия, Вашингтон ще уважи избора на Киев: Байдън

Ако Украйна желае да се откаже от някаква територия, с цел да контракти преустановяване на спора си с Русия, Вашингтон ще почете избора на Киев, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пред кореспонденти в Брюксел в четвъртък.

Запитан дали президентът Владимир Зеленский би трябвало да отстъпи някаква земя, с цел да обезпечи преустановяване на огъня, или сходна стъпка е изключена, Байдън сподели, че това е " цялостна преценка, учредена на Украйна ".

 

" Не имам вяра, че ще им се наложи да го създадат ", сподели той, само че означи, че " са извършени полемики, в които аз не съм взел участие " Предполага се, че той е имал поради договарянията сред украинските и съветските договарящи.

" Нищо за Украйна без Украйна ", сподели Байдън пред кореспонденти, базирайки се на лозунга, който Съединени американски щати одобриха по време на рецесията. " Това е тяхна преценка. "

 

Президентът на Съединени американски щати съобщи също, че НАТО ще " отговори ", в случай че Русия употребява химически оръжия в Украйна, само че не сподели по какъв начин ще се прояви това. През последните дни Вашингтон и неговите съдружници насочиха изказвания, че Москва може би се готви да употребява химически оръжия в Украйна. Русия отхвърли изказванията и отвърна, че Киев може би възнамерява " подправен байрак ", с цел да хвърли виновността върху Москва и да провокира интервенция на НАТО.

 

 

 Байдън призна, че водените от Съединени американски щати наказания против Русия, към които до момента се причислиха НАТО, Япония, Австралия и Южна Корея, ще доведат до дефицит на храни в международен мащаб, само че уточни, че Съединени американски щати и Канада са съществени източници на пшеница и изследват способи за увеличение на производството и износа.

Той съобщи, че НАТО и Европейски Съюз работят по основаването на организация, която да следи за други страни, нарушаващи техните наказания. Байдън добави, че е предизвестил Китай да не оказва помощ на Русия, защото това би сложило икономическите му ползи на Запад в " забележителна заплаха ".

" Китай схваща, че икономическото му бъдеще е доста по-тясно обвързвано със Запада, в сравнение с с Русия ", сподели Байдън пред кореспонденти.

 

Президентът на Съединени американски щати настоя, че глобите в никакъв случай не са били предопределени за въздържане, а за поддържане на единството на НАТО, което той назова най-важното нещо в този миг.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР