Ако украинците се бяха вслушали в съвета на американците, бойната

...
Ако украинците се бяха вслушали в съвета на американците, бойната
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Киев, а Володимир Зеленски заговори за край на войната

Ако украинците се бяха вслушали в съвета на американците, бойната им мощност щеше да бъде заличена за дни, призна специалист от Вашингтон

Въздушна паника е оповестена в няколко области, в това число в региона на Киев. За детонации се оповестява в Житомирска и във Виницка област, оповестява бНТ. Към момента няма информация за потърпевши.

Междувременно украинската осведомителна организация УНiАН заяви, че президентът Володимир Зеленски бил уверен, че войната, стартирана от Русия против страната му, може да завърши даже преди края на годината, само че при избрани условия. 

 

В изявление за португалския ефирен канал RTP президентът на Украйна означи, че е " мъчно да се приказва " за датата на края на войната, само че това може да се случи през идващите месеци. Всичко зависи от няколко фактора, в това число триумфа на украинската контраатака.

 

Зеленски акцентира, че събитията на фронта ще бъдат решаващи за вземането на политическото решение.

Зеленски акцентира, че поканата за участие на Украйна в НАТО може да „ постави края на войната “. Той посочи, че страната може да стане част от Северноатлантическия алианс едвам след войната, само че въпреки всичко може да получи покана и по-рано. 

Военният специалист Олег Жданов е уверен, че има късмет войната да завърши до есента или преди края на 2023 година В същото време Роман Рассвет, полковник от Въоръжените сили на Украйна в запаса, предвижда, че краят на бойните дейности ще стане факт през 2024 година

 

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски призна, че не знае по кое време ще завърши войната в Украйна, а в края на юли началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна  Кирил Буданов предвижда, че украинските военни скоро ще бъдат на територията на окупирания Кримски полуостров. 

Месец след оптимистичната прогноза на разузнавача Буданов обаче нищо не се е трансформирало на южния фронт. Украинското контранастъпление продължава без забележими промени върху картата, а съветските бойци нападат в региона на Купянск, Сватово и Кременная.

„ Офанзивата на въоръжените сили на Украйна доближи повратна точка. За да реализира триумф, Киев не се нуждае от безвъзмездни оценки и препоръки, а от оръжия и муниции “, разяснява пък президентът на Йорктаунския институт Сет Кропси в авторската си колонка за американският вестник „ Уолстрийт Джърнъл “. 

Кропси е някогашен офицер от Военноморски сили и чиновник на Пентагона.

Според него отбранителните линии на Русия може да бъдат пробити, в случай че на украинските бойци им бъде обещано задоволително време и оръжие, само че това изисква по-мощна военна поддръжка от Съединени американски щати. Ако Киев желае да успее, Вашингтон би трябвало да му достави оръжия и муниции, а не безвъзмездни военни оценки, се споделя в публикацията, представена от УНiАН. 

Кропси акцентира, че професионалният разбор на напъните на Украйна е нищожен заради липса на опит. Американските и съветските военни прекратиха контрола върху военните дейности след разпадането на Съветския съюз, тъй като „ им липсваха опитни съперници, с които да се съпоставят “.

„ Военните стратези от Съединени американски щати считат, че украинците би трябвало да се съсредоточат върху един основен град в региона на Запорожие, което е нелепост, като се има поради, че врагът разполага с мощни отбранителни линии и запаси, а нито една от страните не може да получи въздушен надзор “, сподели военният специалист. 

Той предизвести, че опитът за пробив може да е пагубен, въпреки от Запада да упорстват за удар в американски жанр.

Ако Украйна се беше вслушала в препоръките на американците (б.а. коментирали обстановката на фронта) на страниците на „ Washington Post “ и „ New York Times “, тя щеше да се лижи от половин дузина бригади, разяснява Сет Кропси.  Бойната й мощност щеше да има бяха изтрити за няколко дни, прибавя той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР