Ако ударът не се е случил у дома и няма

...
Ако ударът не се е случил у дома и няма
Коментари Харесай

Имате синини по краката: Как да ги отстраним за 24 часа

Ако ударът не се е случил вкъщи и няма аптечка на разположение, използвайте леден компрес. Поставете натъртеното място под бликам студена вода или поставете леден предмет, може да бъде железна лъжица и всичко, което ви е на разположение. Дръжте засегнатата област на студено за 20 минути. Този метод може да се назова теоретичен, тъй като от дълго време е известно, че резултатът на студеното свива кръвоносните съдове, а това от своя страна понижава риска от оток.

Компрес за резорбция на хематом

Ефективно средство е ментолов компрес. Ще ни би трябвало марля или бинт и алкохолен ментолов разтвор. След овлажняване на марлята с алкохолен разтвор, нанесете я върху повреденото място за 20 минути. Повторете операцията три пъти дневно. Това ще помогне за изчистване на отока и попречване на синини.

Как да премахнете хематома?

Ако след първия ден няма подутина, тогава използвайте затоплящ компрес. Топлината има позитивен резултат върху инициирането на регенерация на тъканите и минимизира появяването на инфектиране. Използвайте пясък или сол като източник на топлота. Прилагайте компреса за 5 минути 3 пъти дневно.

Важно! Не поставяйте топъл компрес през първия ден, това ще утежни обстановката.

Съвети от обичайна медицина
Три домашни средства за лечение на напукани пети
Напуканите пети не са единствено козметичен недостатък. Те предизвикват доста неприятни чувства и могат да бъдат симптом за появяването на болести...
Прочети повече
Традиционната медицина предлага многообразие от способи.

Компрес от лучена каша със сол

Основните съставки са лук и сол. Необходимо е да настържете лука и по-късно да го смесите с една супена лъжица сол. Нанесете получената примес върху марля и нанесете върху крайници 3 пъти дневно, като държите компреса от 30 до 60 минути.

Ако не ви се плаче от лука, пробвайте със зелев лист. Може да се приложи върху наблягане незабавно след пострадване.

Подръчните съставки също ще ви оказват помощ - това е компрес от оцет и сол. За да приготвите, ще ви би трябвало: половин чаша 6% трапезен оцет и 0,5 чаена лъжичка сол. Смесете всичко и поставете върху гъба. Нанесете върху синината за 30 минути.
Как да скриете разширените вени на краката от любопитни очи
Разширените вени предизвикват доста неудобства на всички, само че изключително трагични са те за дамите. По-долу сме споделили няколко потребни съ...
Прочети повече
Освен това постоянно има йод на разположение, който ще ви помогне да се отървете от синината. Достатъчно е да извършите общоприета йодна мрежа. Този способ не би трябвало да се употребява от хора със заболяване на щитовидната жлеза.

Как бързо да премахнете наблягане на крайници си

С идването на топлото време става по-лесно да имате синини, кожата е уязвима на удари, ожулвания, драскотини и други механични натоварвания.

Когато се ударите, би трябвало по всевъзможен начин да спрете по-нататъшното повишаване на синината. През първия ден нанесете леден компрес за свиване на кръвоносните съдове. Студеното понижава болката.

В никакъв случай през първия ден не би трябвало да затопляте натъртеното място, това ще докара до повишаване на хематома заради нарасналото кръвообращение.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР