Ако Турция купи руската отбранителна ракетна система С-400 я очакват

...
Ако Турция купи руската отбранителна ракетна система С-400 я очакват
Коментари Харесай

САЩ отново предупреди Турция да не купува руски ракетни системи

Ако Турция купи съветската отбранителна ракетна система С-400 я чакат „ тежки последици “, тъй като това ще повлияе на договорката за изтребителите Еф-35 и американската зенитно-ракетна система „ Пейтриът “, оповестява Анадолската организация, базирайки се на представителя на Пентагона Чарлс Самърс.
„ Ако Турция одобри ракетите С-400 ще има тежки последици предвид на нашите военни взаимоотношения с тях “, безапелационен беше Самърс. По-рано тази седмица военачалник Къртис Скапароти съобщи пред Сенатска комисия, че се надява Турция да премисли решението си за покупката на съветската ракетна система С-400. Скапароти, който е един от високопоставените командири в НАТО, уточни няколко казуса на съветските ракети, в това число несъответственост със системите на Алианса и съобщи, че „ С-400 е проблем за всички наши самолети, само че по-специфично за изтребителите Еф-35 “.
След продължителни и несполучливи договаряния за закупуване на системи за противовъздушна защита от Съединени американски щати, през 2017 година Анкара реши да купи съветски системи за противовъздушна защита С-400. Този ход беше подложен на критика от Пентагона, който предизвести, че закупуването на С-400 ще навреди на турско-американските връзки и ролята на Турция в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР