Ако Турция и Германия със съвместни усилия постигнат хуманитарно прекратяване

...
Ако Турция и Германия със съвместни усилия постигнат хуманитарно прекратяване
Коментари Харесай

Ердоган: Конфликтният регион в Близкия изток може да бъде спасен от Турция и Германия

Ако Турция и Германия със взаимни старания реализиран филантропично преустановяване на огъня в продължаващата война в Газа, районът може да бъде избавен от „ огнения пръстен ", съобщи през вчерашния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предава Българска телеграфна агенция. 
Прочетете още
По време на взаимната си конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин Ердоган цитира палестинските сведения, съгласно които до момента във войната са починали 13 000 палестинци, в това число деца, дами и възрастни хора, и съвсем цялата Газа е разрушена вследствие на израелските офанзиви против територията.

Нападението на „ Хамас " против Израел на 7 октомври е представяно като насочна точка, а интервалът след 7 октомври въобще не се разисква, уточни Ердоган. " Могат ли въоръжението и силата на „ Хамас " да се сравнят с арсенала и мощта на Израел? ", попита той.

„ Разполага ли Израел сега с нуклеарни оръжия? Да, само че в случай че питате Израел, те няма да признаят, тъй като са доста положителни в потреблението на неистини ", съобщи още турският президент.

Той сподели, че „ в случай че ръцете и езиците ни останат вързани, няма да можем да поемем отговорността си пред историята. Израелско-палестинската война не би трябвало да се прави оценка съгласно логиката на психиката на виновността ".

Ердоган упрекна Израел в офанзиви против места за поклонение, църкви и лечебни заведения и съобщи, че Тората не разрешава бомбардирането на лечебни заведения и убиването на деца в Газа и че сходни дейности са „ в прорез с Всеобщата декларация за правата на индивида ".

Той означи, че немският президент Франк-Валтер Щайнмайер скоро ще посети Израел и че ще изиска от него да посредничи за преустановяване на огъня в Газа.

Турският водач акцентира, че Турция и Германия имат капацитет да допринесат за филантропичното преустановяване на огъня.

„ Заложниците и пленниците са в ръцете на Израел от доста години. Трябва да разгледаме и това. Би било незаслужено, в случай че не обърнем внимание на това ", сподели той.

" Нашият общ приоритет е да реализираме преустановяване на огъня и да осигурим безконтролен поток от филантропична помощ ", сподели Ердоган.

Той напомни, че страната му е изпратила 10 самолетни товара към Египет с филантропична помощ за Газа.

Решението за две страни, учредено на границите от 1967 година, към този момент е неизбежно, бяха думите на турския президент, който съобщи, че има вяра, „ че всеки би трябвало да способства за обезпечаването на обективен и дълготраен мир в Близкия изток ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР