Ако цяла ваканция се опитвате безуспешно да откопчите децата от

...
Ако цяла ваканция се опитвате безуспешно да откопчите децата от
Коментари Харесай

Оставете децата пред смартфоните, киберсигурността е в техни ръце

" Ако цяла почивка се пробвате безрезултатно да откопчите децата от безжичния интернет и цифровите им устройства, не се отчайвате. Това, че сте неприятни родители, може да е от изгода за тях и за страната. "

Това написа някогашният шеф на английската Централа за държавни връзки (GCHQ) Робърт Ханиган във в. " Телеграф ".

" Младите хора би трябвало да изследват цифровия свят по този начин, както изследват материалния ", твърди Ханиган и сочи, че страната изпитва " обезверена потребност " от хора с киберумения. Родителите постоянно се плашат от виртуалния свят, тъй като не го схващат по този начин, както децата.

В последните месеци Народното събрание и системата на опазването на здравето станаха жертви на хакерски атаки. Доклад от януари на уеб страницата за разгласи за работа Indeed написа, че страната е на второ място в света по дефицит на експерти в областта на киберсигурността. Търсенето на експерти надвишава тройно броя на заинтригуваните.

" Потушете страха си, че детето ще стане зубър – това би било мотив за горделивост "

" Изходната ни позиция е доста ниска и изостава от тази на съперниците ни. За да капитализираме детонацията от данни, която ще получим посредством " интернет на нещата ", изкуственият разсъдък и способността на машините да учат, имаме потребност от младежи, на които им е било позволено да се държат като инженери – да изследват, да чупят неща и след това да ги сглобяват ", споделя Ханиган.

Над една трета от германчетата на възраст сред 6 и 9 години имат смарт телефон или мобилен телефон, демонстрира изследване, представено от организация ДПА. Този % скача до 84% за децата сред 10 и 13 години. На четенето на книги и списания обаче те отделят повече време, в сравнение с компютърните игри или на чатенето с другари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР