Ако цвеклото не е редовна част от вашата диета, трябва

...
Ако цвеклото не е редовна част от вашата диета, трябва
Коментари Харесай

Този сок предпазва от рак, почиства черния дроб и намалява високото кръвно налягане!

Ако цвеклото не е постоянна част от вашата диета, би трябвало да го включите! Цвеклото съдържа фитонутриенти, наречени беталаини, за които е потвърдено, че имат антиоксидантни, противовъзпалителни и детоксикиращи свойства. Тези цветни зеленчуци съдържат и мощни хранителни субстанции, които защищават от сърдечно-съдови болести, вродени недостатъци и даже някои типове рак!

Ето шест аргументи, заради които би трябвало да добавите цвеклото към вашата диета.

1. Цвеклото има противоракови свойства

Фитонутриентите, които дават пурпурен цвят на цвеклото, могат да държат рака надалеч от вас. Изследванията демонстрират, че екстрактът от цвекло понижава туморните обединения на органите, потвърдено в многочислени изследвания. Екстрактът от цвекло е проучен и по-задълбочено, и се употребява и при лекуване на рак на панкреаса, гърдата и простатата. Комбинацията от антиоксидантни и противовъзпалителни резултати при цвеклото го прави претендент за средство, което понижава риска от рак.

2. Цвеклото пречиства вашия черен дроб

Хранителните субстанции в цвеклото потвърдено подкрепят процеса на детоксикация на организма. Цвеклото е с високо наличие на антиоксиданти, които оказват помощ освобождението на тялото от остатъци и отрови, като в същото време ускоряват имунната система. Веществата в цвеклото оказват помощ на черния дроб да отстрани токсините, пектинът в цвеклото почиства токсините, които са към този момент извадени от черния дроб, тъй че те не се връщат назад в тялото, беталаините имат високи противовъзпалителни свойства.Цвеклото е необикновено потребно за черния дроб!

3. Цвеклото се бори със запека

Цвеклото е с високо наличие на фибри, което поддържа здравословното придвижване на червата. Добавянето му към вашата диета поддържа придвижването на непотребния материал в червата със здравословно движение. Цвеклото, също по този начин е и суперхрана за дебелото черво! Проучванията демонстрират, че бетацианин, фитохимично съединяване в цвеклото, може да помогне за битка с рака на дебелото черво.

4. Цвеклото може да понижи риска от вродени недостатъци

Цвеклото е с високо наличие на витамин С и фибри, калий и манган. Тези съществени минерали са жизненоважни за здравословното действие на нервите и мускулите, здравите кости, бъбреци, панкреас и черен дроб. Цвеклото съдържа фолат, витамин B, който може да понижи риска от вродени недостатъци.

5. Цвеклото намалява кръвното налягане

Пиенето на сок от цвекло може да понижи равнищата на кръвното налягане, единствено за няколко часа. Едно изследване открива, че пиенето на една чаша сок от цвекло намалява кръвното на участниците с 4-5 пункта. Това може да бъде приписано на естествените нитрати в цвеклото, които се трансформират в азотен оксид в организма. Това облекчава и уголемява кръвоносните съдове, с цел да усъвършенства притока на кръв и да намали кръвното налягане.

6. Цвеклото се бори с възпаленията

Много заболявания и хронични болести стартират с инфектиране в тялото. Бетаинът е хранително вещество в цвеклото, което защищава клетките, протеините и ензимите от стрес в околната среда. Той също по този начин работи за битка с възпалението и отбрана на вътрешните органи, което оказва помощ да се предотвратят голям брой хронични болести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР