“Ако трябва да определим бюджета за 2024 г. с две

...
“Ако трябва да определим бюджета за 2024 г. с две
Коментари Харесай

Денков: Бюджетът за 2024 г. ни доближава до еврото и европейския начин на живот

“Ако би трябвало да определим бюджета за 2024 година с две думи, той е бюджет за хората и мощна стопанска система. Той ни доближава и към еврото, и към европейския начин на живот. Има по какъв начин да бъдем финансово виновни без това да е за сметка на хората и бизнеса. ”

Това съобщи при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Николай Денков. Една от точките в дневния ред на Министерския съвет е точно приемането на разпореждане за осъществяването на бюджета.
 
С новия бюджет минималната работна заплата бе увеличена с 20% на 933 лева, възнамерява се и нарастване на заплатите в държавната администрация, което би трябвало да влезе в действие до края на февруари, подсети Денков. Значителни бе повишен пакетът за обществени помощи и средствата за опазване на здравето. Безплатни към този момент са и учебниците за всички деца до 12 клас.

Детските градини остават безвъзмездни, което разрешава децата да се включат в просветителния развой от най-ранна възраст, акцентира министър председателят.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР