Ако трябва да изпея някакъв текст сега, той ще е

...
Ако трябва да изпея някакъв текст сега, той ще е
Коментари Харесай

Свилен от „Остава“: Българинът няма нужда от мрънкане

„ Ако би трябвало да изпея някакъв текст в този момент, той ще е за всичко друго, само че не и мрънкане. Това е последното нещо, което българите би трябвало да чуват – някой да мърмори и да споделя какъв брой е зле “, съобщи в изявление за БГНЕС вокалистът на група „ Остава “ Свилен Ноев.

Понеже артистите сме последните, които ще работим, доста съществено мисля да си сменя специалността. Като се пооправи ситуацията считам да работя към този момент нещо друго, показа той, само че увери, че тази трансформация ще е единствено във времето, в което няма да може да се занимава с музика.

„ До момента, в който пуснат концертите, което ще е в миналото, може би през есента. Тези 5-6 месеца, през които няма да имаме работа би трябвало да се работи нещо друго. Не може здрав човек да си стои вкъщи и да мърмори “, безапелационен е Свилен Ноев.

Убеждава ни, че не се плаши от работа и акцентира, че музикантите са много здрави, защото носят тежки принадлежности и инсталация и по тази причина най-вероятно ще се насочи към занятие, обвързвано с физическа активност, като земеделие да вземем за пример.

„ Като дете родителите ми доста ме тормозеха със земеделие, ходили сме за гъби, защо ли не. Мога да работя много неща. Ако няма какво да върша ще върша каквото би трябвало, с цел да си храня фамилията. Имам доста малко земя. Обмислям доста съществено да върша нещо физическо, тъй като моментът за артистите е тежък и няма какво да се лигавим. Времената ще стават все по-тежки “, споделя своите опасения.

И макар готовността му краткотрайно да поеме по различен път се надява, откакто всичко завърши още веднъж музиката да му стане главно занятие.

„ След пандемията се надявам да си запишем албума и изобщо да не ми се постанова да работя с лопатата и мотиката. Може би ще съвместявам дейностите. Музиката е най-хубавото нещо на света и точно изкуството е това, което избавя хората сега “, разяснява вокалистът на „ Остава “.

Обръща съществено внимание на пропуснатите проекти и мигове поради пандемията.

„ На 10 април трябваше да пуснем ново парче, само че от 8-ми март стопираха концертите и ни отпаднаха всичките концерти и всичко. Замразили сме нещата, само че когато светът тръгне още веднъж ще си пуснем новото парче. То е на нашия китарист Жоро и се споделя „ Гений “. Надявам се до края на май да го пуснем в YouTube, с цел да може хората да го гледат и слушат. Мисля, че ще се хареса “, афишира в задатък проектите на групата и прибавя, че имат две песни, които след отпадането на рестриктивните мерки ще влязат в студио да запишат.

„ Като концепция имаме да запишем и албум тази година с „ Остава “. Аз си протоколирам и мои хрумвания за идващ албум в миналото “, продължава Свилен с новините.

През май групата възнамерява да направи втори онлайн концерт, откакто през март музикалното им събитие в мрежата е събрало 74 000 гледания. На тази опция Свилен гледа и като на вид за нов бизнес, който към момента е неразвит и има доста незнайни, които би трябвало да се изяснят, а точно по какъв начин музикантите да получават почтено заплащане за труда си и в същото време феновете да заплащат сума, която да не натоварва бюджета им. Според музиканта концертите в мрежата не би трябвало да бъдат безвъзмездни, тъй като по този метод се обезценява работата на създателите.

И без значение, че времето през днешния ден е комплицирано, Свилен продължава да чертае проекти в бъдеще време.

„ Имаме пъклен доста части. Много ми се желае да запишем повече, само че към този момент ситуацията не го разрешава. Лятото или есента ще запишем каквото можем “, споделя с вяра индивидът на изкуството.

Свилен разкрива, че музата за творчеството му постоянно е бил животът, само че тя се е трансформирала откогато се е появил синът му.

„ Ние всички имаме релативно дребни деца и живеем този живот, към този момент не толкоз егоистично, както преди, когато живееш самичък за себе си, в този момент към този момент имаме фамилии, деца, които вървят на учебно заведение и животът доста се промени. И едвам ми се желае да съм невероятната рок звезда огромната рок звезда в нашето семейство е нашият наследник “, декларира той.

Музикантът откровено се надява, че откакто мине цялото това нещо музиката няма да се промени и да бъде завладяна от самосъжаляващи текстове за това какъв брой сме самотни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР