Ако трябва да бъдем коректни, трябва да се направи един

...
Ако трябва да бъдем коректни, трябва да се направи един
Коментари Харесай

Министър Московски: Трябва да се направи референдум за дълговете на БДЖ

Ако би трябвало да бъдем правилни, би трябвало да се направи един референдум и да питаме всички български жители, дали са съгласни да заплащат задълженията на БДЖ. Това сподели министър Ивайло Московски в Бургас. В морския град той взе присъединяване в 11-то съвещание на Европейския морски ден.

По думите му, заемът за който става въпрос сега и който е мотив за запориране на сметките, е от 2007 година за 250 милиона лв.. – “Искам да кажа, че досега аз не съм видял нито един документ през годните, в който да е показано по какъв начин тези, които са вземали заема тогава, ще го връщат. Много е елементарно е да се приказва и да се разполага с налозите на българските жители. Защото в действителност всички апели незабавно всичко да бъде плащано по тези заеми значи тъкмо това – парите да се извадят от бюджета, а това са налозите на всички хора… Никога не са питали хората дали да създадат 1 милиард задължения в БДЖ”, сподели министър Московски и добави, че е ясно, че ще се откри някакво решение, само че е значимо да бъде правилно отразено и да се знае, че “тези които тогава са управлявали железницата от една страна са натрупали близо милиард задължения а по-късно са вземали отново заеми с цел да погасяват първите, още веднъж без да питат българските жители и в този момент отново без да питат споделят: Бойко Борисов да извади парите и да ги плати”.

“Ама той няма от кое място да ги извади с изключение на да ги вземе отново от налозите. Чудя се наглостта на тези хора изобщо да разясняват темата”, добави министърът на превоза.

Той посочи, че сдружението към този момент е в естествена кондиция, може да си ръководи и задълженията, и активите на порядъчен пазарен принцип. Дори и да се наложи да вземем средства от държавния бюджет, те ще бъдат като заем, най евентуално безлихвен който след това ще си го покриваме от бранш “Транспорт”, заключи Московски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР