Ако трудно се получи следизборната математика, за да се композира

...
Ако трудно се получи следизборната математика, за да се композира
Коментари Харесай

Политолог: Сметките на Борисов за следващия парламент могат и да не излязат

Ако мъчно се получи следизборната математика, с цел да се композира някакво държавно управление, ще имаме неустойчив идващ парламент. Това мнение изрази политологът Петър Чолаков.
По думите му обстановката е динамична, имаме коронакриза, която е невиждана, има непосредствено отражение върху политическия живот и би трябвало се отрази върху метода, по който ще решат да гласоподават или да не гласоподават българските гласоподаватели, както и върху интензивността на идните избори.
Чолаков не чака „ чудеса, особени, от смелост “ в останалите седмици от работата на Народното събрание. Основната ябълка на раздора ще бъдат средствата от Европейски Съюз за превъзмогване на следствията от коронакризата, счита той. „ Как да бъдат разпределени тези пари, които ще дойдат от Европейския съюз от бюджета за справяне с коронакризата. “
Електоралната поддръжка за патриотичните обединения се срутва в резултат на присъединяване им в държавното управление на Бойко Борисов, „ те са се хванали за ГЕРБ като удавник за сламка “, акцентира политологът. Според Чолаков това ще се следи и в идващия парламент, „ в случай че под каквато и форма забележим патриотични обединения “. Извън тези във властта ще има и други обединения с родолюбив профил, групировката на Слави Трифонов също играе с патриотичната карта, добави той.
„ Не мисля че това ще се случи “, сподели Петър Чолаков по отношение на тезата за влизане на Движение за права и свободи във властта.
 Политолог: За да се промени модела ГЕРБ, би трябвало да се смени архитектът му Политолог: За да се промени модела ГЕРБ, би трябвало да се смени архитектът му
" Аз приказвам за модел " ГЕРБ ", който е изграждан. За да се промени моделът, би трябвало да се смени архитектът, а това е индивидът, който е създа...
„ Движение за права и свободи да влезе през парадния вход в изпълнителната власт ми се коства доста малко евентуално. Със свои министри се колебая, че ще забележим Движение за права и свободи. Може да има някаква поддръжка - по това, което виждаме и в този момент. ГЕРБ и Движение за права и свободи показват нелоши връзки, нищо чудно да са си „ приятелки “ и в идващия парламент. “
Ако извънпарламентарните партии, които съумеят да влязат в идващото национално заседание, се схванат под никаква форма да не работят с ГЕРБ и Движение за права и свободи, тогава „ сметките към този момент могат да не излязат, на партията на господин Борисов, за идващото ръководство “, предвижда Петър Чолаков в предаването „ Преди всички “.
„ Ако концепцията е, че тъй като сега ГЕРБ разпределя пари и на хората да им е харесало по какъв начин ГЕРБ разпределя парите и продължи този конвенционален инстикт, който се е формирал, допустимо е. Десет години наличие във властта – има построени клиентелистки, корпоративни мрежи на всички равнища. Това е, което работи в интерес на ГЕРБ несъмнено “, посочи Чолаков в отговор на въпрос дали антикризисните ограничения, които подхваща държавното управление, ще донесат плюсове за ГЕРБ на парламентарния избор.
Петър Чолаков не чака „ трагична разлика “ в изборните резултати според от датата на изборите, в случай че „ другоземен спор “ не докара до „ някакви кавги “. Чолаков означи, че ръководещите са показали еснафщина със разногласията за датата на изборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР