Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на

...
Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на
Коментари Харесай

При импийчмънт: От 60%, рейтингът на Румен Радев става 80

Ако тръгне процедура, рейтингът му ще стане от 60 на 80%. Така началникът на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев отговори на въпрос дали президентът се опасява от импийчмънт. Методиев разгласи, че няма публична позиция на институцията по публикуваните от прокуратурата записи от специфични разследващи средства (СРС). В тях се чува глас, за който обвиняването твърди, че е евентуално на президента. Гласът споделя на командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков да го държи в течение за документите по следствие на антикорупционната комисия за госпожа Д.Р.

„ В момента сме очевидци на разграждане на държавността. Става въпрос за записи на настоящ президент “, разгласи Методиев в изявление за Би Ти Ви, като добави, че приказва като политолог не се е чувал с Румен Радев, който е в Разград.

„ Въпросителните са една страница, а отговорите са нула “, сподели още Методиев в коментар на записите и настояването на основния прокурор Иван Гешев Конституционният съд да пояснява може ли да проверява президента. По думите му всичко е в доста недопечен тип и с доста условности.

На въпрос за какво Гешев прави това в този момент той отвърна: „ Нямам пояснение. Най-вероятно става въпрос за това следствие или нещо друго. “ И добави: „ Нямаме ликвидиране, корупция, нещо за милиони и форсмажорно, което да постанова това. Нещата се развиват в гръмотевичен порядък. “

На въпрос за стартирания от президента спор за промени в конституцията той сподели, че задачата им е „ оптимизация на метода на действие на страната и по-бързо решение на проблемите в нея “. Попитан дали ще има разговор сред президента и основния прокурор по тематиката, той разгласи: „ Трябва да има. Ако не си приказват основните мъже в страната, навлизаме във война и не се знае какво ще се роди от тази рецесия. “

Според Методиев в страната гърми рецесия след криза; другите системи изключват като органи на болен човек. После сподели, че би излъгал, в случай че каже, че всичко е „ цветя и рози “ сред президент и държавно управление.

„ Ако президентът каже, че България е добре, развива се, той би изгубил най-силното си оръжие – да приказва истината. Няма по какъв начин да се каже на черното бяло. Държавата не действа даже на битово равнище на африкански вид “, разгласи още Методиев.

„ Прессекретариатът на президента няма по какъв начин да разяснява наличието на записи, направени посредством СРС и публикувани от прокуратурата, нито да удостовери изказванията за естеството на диалозите, тяхната достоверност и меродавност “, се споделя в позиция на президентството изпратена по-късно.

Инфо: ЛУПА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР