Ако този метан бъде уловен, с него може да се

...
Ако този метан бъде уловен, с него може да се
Коментари Харесай

За първи път спътници засякоха от космоса метан, отделян от крави

Ако този метан бъде уловен, с него може да се обезпечи силата на над 15 000 жилища

Спътници са засекли отделяния метан от крави на пасбище в Калифорния и това е първият случай, при който нездравословни излъчвания от добитък могат да се измерят от космоса, заяви Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Компанията за екологични данни Джи Ейч Джи Сат този месец е анализирала данни от спътниците си и е открила с акуратност източник на метан на пасбище в земеделския регион Хоакин Вели край Бейкърсфийлд, Калифорния през февруари.

Според компанията това е значимо, тъй като излъчванията метан от селското стопанство мъчно се мерят, а за постигането на задачите за ограничение на нездравословните излъчвания от производителите на говеждо месо е належащо тъкмо премерване.

По данни на компанията количеството метан, засечено единствено от това пасбище, значи 5116 тона метанови излъчвания на годишна база. Ако този метан бъде уловен, с него може да се обезпечи силата на над 15 000 жилища, показват от компанията.

На селското стопанство се падат 9,6 на 100 от излъчванията парникови газове в Съединени американски щати, сочат данни на американската Агенция за отбрана на природата
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР