Ако той (Росен Ангелов – бел. ред.) беше в местата

...
Ако той (Росен Ангелов – бел. ред.) беше в местата
Коментари Харесай

Зам.-министър Емил Дечев: Има голям проблем със случаи на осъдени на затвор, които са на свобода

„ Ако той (Росен Ангелов – бел. ред.) беше в местата за отнемане от независимост, вероятността да се случи това закононарушение е съвсем нулева. За страдание, това не е се е случило. Това е една уязвимост във действието на нашите институции. Това е огромен проблем. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев по отношение на осъждането на прокуратурата поради шесторното ликвидиране в Нови Искър. Причината е, че причинителят на убийството е трябвало да лежи в пандиза в това време, когато прави закононарушението, откакто по-рано има влезнала в действие ефикасна присъда за блудничество с малолетно момиче.

Според зам.-министъра решението на казуса не е в увеличение на размера на наказванията, а в повишението на успеваемостта на институциите.
Трябва да се опитваме да завършваме наказателните производства бързо или най-малко в рационален период. На последващо място нашата полиция, прокуратура, разследване и съд би трябвало да работят, тъй че тези, които желаят да правят закононарушението да знаят, че разкриването е доста по-вероятно от това да се замажат следите и да не им бъда потърсена наказателна отговорност.
Според Дечев в случай че до 72 часа Главна дирекция „ Охрана “ не успее да откри наказаното лице на неговия адрес или работното му място, тогава с издирването на това лице би трябвало да се заеме Министерство на вътрешните работи.

Зам.-министър Дечев счита, че измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, в това число и механизмът за следствие на основния прокурор, ще устоят в Конституционния съд.

„ Не ме тормози желанието на прокуратурата да сезира Конституционния съд “, безапелационен бе той.

„ Нито наредбите са дискриминационни, тъй като може да има неравно отношение към хора, които са в разнообразни позиции и това е одобрена процедура в Европейски съд по правата на човека “, уточни Дечев.

Той предложи на представителите на прокуратурата да прочетат няколко решения на Европейски съд по правата на човека по член 14 от Европейската спогодба за правата на индивида, с цел да се убедят в това.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР