Ако това се докаже, че се пренебрегват интересите на 25

...
Ако това се докаже, че се пренебрегват интересите на 25
Коментари Харесай

И Йотова пита за офшорки и позорни решения за комисионни за газ

Ако това се потвърди, че се подценяват ползите на 25 000 компании, които зависят от доставките на газ поради съмнителни комисионни това ще бъде голям скандал с аромат на газ и такива случаи изискват оставки . Мнението е на вицепрезидента Илияна Йотова, а в студиото на Нова телевизия тя уточни вицепремиера и финансов министър Асен Василев като индивида, от който би трябвало да се желаят оставките. И Йотова обаче се базира на подозрения, догатки и отпрати въпросите към самия Василев.

" Ако решението за това да не се заплащат на " Газпром " доставки на газ от Русия е взето поради това да се вкарва друга газ посредством офшорна компания, и това е контрактувано авансово, това значи, че има скандал и този, който го е взел това решение, би трябвало да си подаде оставката. Това е позорна позиция ", сподели Йотова в отговор на въпроса за определението на Василев за позорната позиция на президента Радев за Украйна.

Вицепрезидентът увери, че няма смяна в позицията на Румен Радев от първия съвещателен съвет до този миг. КСНС се състоя незабавно след започването на войната.
 На 1 май Радев подлага на критика политиците, подготвени да заложат бъдещето на България
На 1 май Радев подлага на критика политиците, подготвени да заложат бъдещето на България

Наш родолюбив дълг е да не допуснем въвличането на родината ни във войната

" Всички бяха единомислещи тогава, че става дума за неуместна война, за инвазия, за нарушен суверенитет. Тази позиция на президентската институция не се е трансформирала до през днешния ден ", сподели Йотова и изрази убеденост, че това, което прави президентът Путин - " наруши едно табу " - ще бъде наказано от историята. Променили са се обаче решенията на държавното управление, които по принцип дефинира като " неуверени ".
 Отношенията сред Дондуков 1 и 2 в най-ниската точка
Отношенията сред Дондуков 1 и 2 в най-ниската точка

Асен Василев: Българският интерес не е да отидем на килимчето и да молим

Тя насочи и рецензия, че не се е провел изключителният Коалиционен съвет, а в същото време на следващия ден българският министър на енергетиката ще взе участие на изключителна среща на министрите на енергетиката в Европейски Съюз. " В момента имаме две радикално разнообразни позиции - на Нинова да се възобновят договарянията с " Газпром ", и на Асен Василев да се върви към различни доставки ", разяснява Йотова.

Йотова по едно и също време не е изненада от позицията на Корнелия Нинова, която атакува президента Румен Радев . Няма никакво доближаване на президента и Борисов, а обвиняванията за " синхрон с Борисов " са " невъзможни ", увери Йотова.

Тя към момента не вижда нищо неприятно в тази коалиция и още има вяра, че има бъдеще. Йотова не преглежда хипотезата за рухване на държавното управление, както и не счита, че може Корнелия Нинова да провокира рухването на това държавно управление. Иначе въпросите за експорт на оръжие за Украйна отпрати към Нинова и спорните й изказвания.
 Нинова май се отхвърли да напуща властта, с цел да продължи задачата на Българска социалистическа партия
Нинова май се отхвърли да напуща властта, с цел да продължи задачата на Българска социалистическа партия

Мнозина желаят оръжия за украинците, ние желаеме самун за българите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР