Ако това съоръжение беше надеждно, нямаше да се налага да

...
Ако това съоръжение беше надеждно, нямаше да се налага да
Коментари Харесай

Военният министър: Сухопътните войски са възстановили 121 км от съоражението на границата

„ Ако това оборудване беше надеждно, нямаше да се постанова да се правят тези ремонтни действия. Това е извънреден размер от работа, който прави Българската войска за възобновяване на целостта на преградното оборудване “, съобщи той.

 

В осъществяване на решение на Министерския съвет в интервала октомври – декември 2021 година инженерни формирования от състава на Сухопътните войски направиха неотложни ремонтно-възстановителни действия на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид (ИВС) по българо-турската държавна граница и прилежащия път.

 

В дейностите участваха към 50 военнослужещи и близо 20 профилирани машини. Задачите им бяха да възстановят целостта на проблематични сектори по оборудването и прилежащия път, породени от естествени стихии и от човешка интервенция, в резултат на нараствания миграционен напън. В този интервал, със съдействието на Главна дирекция „ Гранична полиция “ (ГДГП), военнослужещите направиха неотложни ремонтно-възстановителни действия на 49 км от оборудването, избрани като сериозни.

 

Те ремонтираха към 365 оградни пана, подмениха 4 600 м серпантина режеща тел, прочистиха над 27 000 квадратни метра растителност и над 40 водостока, възвърнаха над 30 подпорни колони. Бяха положени и към 1 300 кубични метра неподвижен материал за възобновяване на проходимостта на обособени сектори от пътя с обща дължина 570 м. Военнослужещите построиха и два нови водостока.

 

През октомври тази година военнослужещите от Сухопътните войски продължиха ремонтно-възстановителните действия по инженерното оборудване по българо-турската граница в регионите на гранични полицейски ръководства Елхово, Средец, Малко Търново и Резово. В ремонтно-възстановителните действия, които ще продължат до края на годината, вземат участие към 30 военнослужещи и близо 10 пътни транспортни средства и профилирана техника.

 

До този миг са възобновени 4080 м серпантина режеща тел, ремонтирани са 496 оградни пана и 70 опорни колони. Почистени от растителност са 195 квадратни метра. Възстановеният сектор от оборудването е 72 км.

 

Необходимите строителни и монтажни материали, икономически инвентар и съоръжение се обезпечават от Главна дирекция „ Гранична полиция “, в границите на обезпечените финансови средства по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР