Ако Титаник 1“ е построен, за да бъде непотопяем“, то

...
Ако Титаник 1“ е построен, за да бъде непотопяем“, то
Коментари Харесай

„Титаник“ се завръща!

Ако „ Титаник 1 “ е издигнат, с цел да бъде „ непотопяем “, то концепцията за „ Титаник 2 “ е той да бъде „ вечен “.

Шест години откакто австралийският минен магнат Клайв Палмър съобщи, че е на път да построи имитация на световноизвестния транспортен съд „ Титаник “ и три години откакто се наложило да спре краткотрайно плана, заради проблеми с финансирането, Палмър разгласи, че работата по кораба ще стартира още веднъж.
Проектът е разгласен за първи път през 2012 година, само че той е спрян през 2015 година, след спор за финансирането му сред една от фирмите на Палмър и китайската „ Citic “.През 2017 година висшият съд на Западна Австралия разпореди, че „ Citic “ би трябвало да заплати наказателна клауза на компанията на Палмър и позволи да се продължи с плана.

Изграждането на кораба, който ще има същия интериор и оформление на кабините като истинския Титаник, е дългогодишна фантазия на австралийския закостенял политик и предприемач. Той ще бъде оборудван с съвременни навигационни системи и да ще обезпечи всички ограничения за сигурност на пасажерите. Първият курс на кораба ще е по маршрута на своя предходник, който по този начин и не съумя да го приключи – от Саутхемптън до Ню Йорк. След завършването му, „ Титаник 2 “ ще кръстосва морета и океани по цялото земно кълбо.

По предварителна информация първото пътешестване ще се реализира през 2022 година Анонсирането на плана провокира звук в обществените медии с въпроси за корабния ресурс от избавителни лодки (компанията твърди, че ще има повече от задоволително избавителни съдове за повече от 2 000 пасажери и за екипажа).Скептицизъм, по отношение на това дали „ Титаник 2 “ в миналото ще отплува, съществува откогато планът е разгласен за първи път. По-запознатите с другите бизнес инициативи на Палмър няма метод да не си напомнят с ехидна усмивка увеселителния парк с механични динозаври в Куинсланд, наименуван „ Palmersaurus “.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР