Ако ти е писнало да виждаш само мемета и дупето

...
Ако ти е писнало да виждаш само мемета и дупето
Коментари Харесай

#ЕКО инфлуенсърите, които си струва да следваш! От веджи рецепти до sustainable мода

Ако ти е писнало да виждаш единствено мемета и дупето на Ким К всякога, щом отвориш Instagram, то споко – имаме по-добра концепция. Следващите три еко инфлуенсърки ще те вдъхновят да водиш по-природосъобразен метод на живот що се отнася до твоите дрешник, диета и повсеместен начин на живот. При това – до момента в който превърташ онлайн. Кой сподели, че обществените медии не могат да бъдат потребни?

Ела Милс (@deliciouslyella)

Ела Милс – или Deliciously Ella („ Вкусно с Ела “ – бел. прев.), каквото е нейното онлайн амплоа, е същинска сензация в света на веджи храненето. Британската инфлуенсърка стартира да поства предписания онлайн през 2012, когато е диагностицирана със Синдром на тахикардия – дебилитиращо сърдечно заболяване, което я приковава към леглото в продължение на година. Опитвайки да се излекува посредством здравословна диета, Ела открива любовта си към веган рецептите и природосъобразния метод на живот. Днес тя има над два милиона почитатели в Insta, лична марка здравословни храни (налична в родната ѝ Великобритания), няколко готварски книги, апликация с веджи предписания (Feel Better) и подкаст на тематика здравословен начин на живот (Wellness Unpacked with Ella Mills)… Уау! А ние си мислехме, че нас ни бива в мултитаскинга.

Виж още: Топ 5 метода да разберем дали обичаният ни бранд е устойчив 

Кристен Лео (@kristenleo)

Кристен Леоцакоу – или Кристен Лео, както я познават почитателите ѝ, е еко инфлуенсърка с гръцко-американски корени. В Instagram профила си (@kristenleo) и едноименния си Youtube канал тя поства наличие на тематика sustainable мода – като да вземем за пример по какъв начин да избегнем непотребното консуматорство и каква е истината по отношение на марките за така наречен fast fashion („ бърза мода “ – бел. прев.). Що се отнася до второто, ще ви дадем жокер: няма да желаете да пазарувате от пониженията в мола, откакто я чуете. За благополучие, Кристен предлага доста хрумвания за стилни тоалети с облекла втора употреба, които с изключение на по-природосъобразни, са и много по-евтини!

Лорън Сингър (@trashisfortossers)

Ако природосъобразният метод на живот беше олимпийска дисциплинираност, то нюйоркчанката Лорън Сингър би била златен медалист. Не ни вярвате? 31-годишната активистка нашумя през 2015 с TED Talk, събрал над 4,4 милиона гледания: в него, тя изяснява по какъв начин съумяла да живее без да генерира какъвто и да било боклук в продължение на… три години. Точно по този начин – Лорън не използва никакви движимости за еднократна приложимост (както и такива, увити в целофан), постоянно замесва личните си козметични артикули, а храната си купува на едро и неопакована от локалния пазар. Разбира се, не е нужно всички да поставяме чак такива старания, само че в случай че желаете да „ откраднете “ някои от препоръките ѝ (както и да разберете повече за zero waste лайфстайла), можете да разгледате нейния Instagram (@trashisfortossers) или блога trashisfortossers.com.

Виж още: Преди коледното извършване на покупки: 7 съвета за по-устойчив шопинг 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР