"Ако тези, които трябва да убеждават, не се ваксинират, е

...
"Ако тези, които трябва да убеждават, не се ваксинират, е
Коментари Харесай

БЛС: Вълната е цунами, изпуснахме момента за борба с вируса

"Ако тези, които би трябвало да убеждават, не се имунизират, е разумно да се запиташ "аз, който имам по-малко познания, за какво да го върша? ". Това съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров пред Българска национална телевизия.
Той изясни, че голяма част от лекарите са имунизирани и убеждават хората да се имунизират. Забавлявайки се с тайните теории в обществените мрежи, стигнахме всеки ден във всяко едно студио да наскърбяваме лекарите. Ако всеки ден наскърбяваме военните, ще има заплаха за националната ни сигурност, недоволства Маджаров.
По думите му има хора - дами и мъже, които чакат в таксита, дишат тежко и не могат да бъдат признати в болница. БЛС прикани управляващите да влязат с цялата си суровост за всички лекари, които издават подправен зелен документ.
В момента, в който стана ясно, че ще се употребява зелен документ за работното място, той се издигна до сан на персонална карта и паспорт, уточни Маджаров. Той призна, че зеленият документ затруднява работата на лечебните заведения, само че какво трябвало да се случи, с цел да схванат лекарите, че зеленият документ ще да пристигна и у нас, като го има по целия свят.
Маджаров посочи, че зеленият документ не е въведен ненадейно. Когато някой е преболедувал леко вируса, няма задоволително имунитет и при наново заразяване с инфекцията към този момент има увреждане на вътрешните органи.
За тежкото положение, в което се намират лечебните заведения, доктор Маджаров съобщи, че има забавена диагностика на онкологични болести. Наред с чакащите да бъдат признати с тежко положение от коронавирус, други също ще чакат да бъдат диагностицирани. Това е проблем за нашето общество в идващите 10 години с хора, които имат хронични болести и ще се лекуват дълго време. Ние ще имаме болно население, предизвести шефът на БЛС.
"Изгуби се времето и от май до август, още август стартира рецесията, времето беше изгубено и на процедура не се говореше за COVID-19 ", безапелационен бе Иван Маджаров.
Той уточни, че всяка вечер има случаи по какъв начин пациенти стоят в кола за спешна помощ или в кола и чакат да бъдат признати. Това го имало първоначално и в другите страни, само че те осъзнали, че би трябвало да употребяват това, което им е дала науката - имунизацията, само че ние не го осъзнахме, съжалява Маджаров.
Той посочи, че четвъртата вълна се усеща по това, че хората стартират доста да звънят на лекарите за препоръки какво да вършат и да ги питат дали има места в лечебните заведения. Когато се трансформира цяла болница в интензивно поделение, е ясно, че интензивните кревати са с по-ниско равнище и качество на обслужване. "Не очаквайте, че ще получите същата грижа като в едно умерено време, в което имаше 3-4 медицински сестри. Никога по света не се случва, в случай че пристигна цунами, за всички да има заслон и лодка. Цунамито залива всичко ", отсече Иван Маджаров.
Той посочи, че за първи път БЛС чули за чаши с уиски, на които се обсъждал и разпределял бюджета на НЗОК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР