Ако текущите политици искат България да излезе от кризата, не

...
Ако текущите политици искат България да излезе от кризата, не
Коментари Харесай

Стоян Денчев с прогноза: Кабинет ГЕРБ, ДПС и Български възход би бил възможен

Ако настоящите политици желаят България да излезе от рецесията, не би трябвало да се преценяват с това коя е била първата политическа мощ, защото това е условно. Те би трябвало да намерят индивида, който може да поведе страната в този миг, подсилен от 121 депутати, само че с политическата воля на партиите, които са показани в българския парламент. Не е допустимо това да се случи, в случай че един предлага едно, втори - друго, а трети - нищо. Това съобщи общественикът проф. Стоян Денчев в предаването " Денят ON AIR ".

" Президентът беше посочен от Българска социалистическа партия, когато завоюва първия си мандат, по тази причина надали не е длъжен да даде третия мандат на тях. От друга страна, рецензиите, които отправяше към партията, при всички случаи ще изиграят неприятна смешка на президента, тъй като хората ще си кажат, че той им се подмазва ", разяснява той.

И добави, че в даден миг Движение за права и свободи може да поддържа едно такова държавно управление. Математикът дефинира държанието на ГЕРБ в тази ситуация като непредсказуемо, макар че самите те желаеха избор на съмнение.

" Не е обикновено такова държание. Една политическа партия не може да желае водачът на друга да се отдръпна, с цел да може да стане нещо ", безапелационен проф. Денчев той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Именно поради политиката на " Да, България " в тази тенденция той се надява третият изследователски мандат да отиде при " Демократична България ".

По отношение на понижената ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното общественикът е на мнение, че " нулевият % отива като облага в джоба на този, който създава ".

" Намираме се не в една, а в няколко рецесии по едно и също време. Всички приказват по какъв начин рецесията била привнесена. Да, такава е по отношение на цената на горивата. Защо Германия, Франция и някои други страни да купуват съветски газ по механизма, по който Путин им предложи, а ние не можем? ", сподели още Денчев, съгласно който българският консуматор не се интересува от кое място идва газът, а желае да бъде по-евтин, с цел да бъде продукцията му конкурентоспособна.

Според госта, " в случай че има избори, обикновено би могло да стане държавно управление на хората, които не слагат граници и червени линии в своите стратегии ".

" Когато на карта е сложена страната, мислейки си, че ще слагат граници - с този мога, а с този не мога, водачите се дърпат една крачка обратно. Те дават опция на тези, които могат, да бъдат подкрепени от партийните маси ", уточни Денчев.

" Кабинет ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " би бил вероятен или най-малко кабинет, подсилен от тези партии ", предвижда той, отхвърляйки данните от социологическите изследвания, съгласно които " Продължаваме промяната " още веднъж ще бъде на едно от челните места в Народното събрание.
" Не би трябвало да си мислим, че ще отпаднат и Има Такъв Народ, доста неща биха могли да станат към тях ", продължи математикът.

" Този кабинет не направи нищо във връзка с нулевата корупция, само че бих могъл да посочи ролята на Българска социалистическа партия в обединението, обвързвана със обществените придобивки, които съумяха да наложат на този кабинет ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР