Ако театърът е храм, то Народното събрание е институция, която

...
Ако театърът е храм, то Народното събрание е институция, която
Коментари Харесай

Нона Йотова: Парламентът е институцията, която трябва да работи за хората

Ако театърът е храм, то Народното събрание е институция, която безпределно доста почитам. Там би трябвало да се коват законите и да се мисли за положителното на хората. Това сподели по bTV националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Нона Йотова.

Тя беше безапелационна, че не приема грубия и циничен език от трибуната на Народното събрание. Йотова напомни, че през предходната седмица е заседавала парламентарната комисия за връзка с неправителствените организации и тъжби на жителите. На нея е била прегледана петиция на самостоятелни музикални продуценти. Те са желали смяна на Закона за радиото и малкия екран за въвеждане на наложителни квоти за българска музика.

" Родният радио ефир е залят от американска музика, нашата не се чува. От много години, огромните монополни музикални компании превзеха ефира. Когато бъде наложена квота, ще се наложи на музикалните редактори да пускат и българска музика”, безапелационна бе тя. Йотова изясни още, че с помощта на това, българските създатели ще могат да получат и повече средства от авторски права, което би ги подтикнало да основават повече наши песни.

Нона Йотова изрази вяра, че в Народното събрание ще бъде гласуван и културният чек, който ще подтиква младите да вървят повече на спектакъл, опера, балет, да посещават изложбени зали. До този миг обаче, ръководещите не са показали схващане по тематиката. Нона Йотова честити Международния ден на театъра на всички свои сътрудници и на българската аудитория.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР