Ако тази процедура продължи да се повтаря, ще има проблем.

...
Ако тази процедура продължи да се повтаря, ще има проблем.
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Президентът загрява край тъчлинията

Ако тази процедура продължи да се повтаря, ще има проблем. Процедурата е добре позната за България, не виждам по какъв начин Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще пропуснат да се възползват. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Румяна Коларова във връзка днешното провалено поради липса на кворум съвещание на Народното събрание.

Опозицията сега от ден на ден се радикализира, добави тя.

Радикализацията на опозицията е явна, само че публичното мнение е раздвоено по тематиката, сподели политическият психолог Антоанета Христова. Арестите в Агенцията за българите в чужбина и срещите в Евксиноград основава една картина, която основава разнообразни знаци – на сполучливата политика на държавното управление. Има два знака, които демонстрират, че предварителни избори не са забележими – няма смяна на публичните настройки, както и социална сила на улицата, която да желае ръководството. Лявото доста се старае да стигне процентите на ГЕРБ, само че явно е мъчно да минат един таван, който са достигнали. Крайната радикализация в случай, че не се вижда опция, наподобява отчайваща за обществото, съобщи Христова.

Румяна Коларова се съгласи с мнението ѝ, че все още опция на ръководството няма.

Българска социалистическа партия е в очакване да смени настоящия сега водач. Вътре в партията има доста съществени настроения Корнелия Нинова да бъде заменена, съобщи политологът.

Анализаторите разяснява и дейностите на президента Румен Радев.

Президентът явно има доста по-широки искания. Те надвишават президентския мандат. В същото време той търси по-ясно позициониране. Все повече ми наподобява, че би могъл да излезе с крайнолява позиция, разяснява Антоанета Христова.

Не виждам по какъв начин един президент може да се нарежда в крайнолява позиция. Напоследък следя, че президентът загрява край тъчлинията. Не знам за какво, само че в случай че имаш още три години, няма да го правиш. Винаги може да се направи процедура за импийчмънт, в случай че се направи стъпка в посока да напусне поста, съобщи Румяна Коларова.

Президентът балансира връзките си с Корнелия Нинова, тъй като дава нужното успокоение в Българска социалистическа партия. Ако го нямаше президентът Радев, Българска социалистическа партия щеше да се срине. Президентът е факторът, който поддържа електоралната непоклатимост на Българска социалистическа партия, уточни още Коларова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР