Ако търсите най-комплексните изследвания за Вас и Вашето семейство, ЛИНА“

...
Ако търсите най-комплексните изследвания за Вас и Вашето семейство, ЛИНА“
Коментари Харесай

Лаборатория „ЛИНА“ обявява зимните си профилактични кампании

Ако търсите най-комплексните проучвания за Вас и Вашето семейство, „ ЛИНА “ е точната лаборатория. Висококачествени разбори, най-модерна инсталация и огромен избор от разнообразни профилактични акции на понижени цени. Те са определени по този начин, че да оказват помощ в диагностиката и следенето на разнообразни положения – от болести на щитовидната жлеза, през проблеми с фертилитета, до остеопороза.
Прочетете още
Профилактичните акции важат във всички независими лаборатории и манипулационни на „ ЛИНА “ в областите: и. За тях направление от доктор или опазване на час НЕ са нужни. Таксата операция е 2 лева

Актуални профилактични акции – ноември и декември 2023



Пълно  проучване на кръв на понижена цена от  4 5 . 8 0 лева на 32.00 лева

Този път то включва: цялостна кръвна картина с 16 индикатора и още: кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол,  HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, АсАТ, АлАТ, Акционерна фирма, ГГТ, калций  и фосфор. Това е едно от най-комплексните проучвания и е добра основа на всяка профилактика, защото дава информация за общото здравословно положение. В него са включени премерване на равнищата на кръвната захар, положителния и неприятния холестерол, както и ензими за черния дроб и бъбреците. Препоръчително е  да се прави заран на гладно от венозна кръв.

Пакет при инфекции на понижена цена от 20.80 лева на 16.00 лева

Пакетът е положително решение, в случай че се съмнявате, че в организма Ви протича зараза. Той предлага: цялостна кръвна картина с 16 индикатора, C реактивен протеин (CRP) и ковид антиген (COVID-19 Ag). Резултатите от първите два разбора насочват дали в организма се развива инфектиране, а антигенният тест открива дейна COVID-19 зараза. За проучванията е нужна кръвна проба заран на гладно, като за антигенния тест се взема назофарингеален секрет.

Щитовидна жлеза скъсен   на понижена цена от 24.00 лева на 14.00 лева

Тук са включени два хормона - FT4 и TSH, които са ориентир дали има отклоняване във функционалността на щитовидната жлеза. Тези проучвания са подобаващи за хора с хронични болести, само че и профилактично два пъти в годината. При признаци като отмалялост, изпотяване, смяна в тежестта, косопад, промени в настроените е целесъобразно да се стартира първо с тези разбори, а при отклоняване да се направи и пакет щитовидна жлеза – уголемен, който също е част от месечните акции на „ ЛИНА ”. За анализите се взема кръвна проба заран на гладно и преди приема на кофеин.

Щитовидна жлеза уголемен   на понижена цена от 52.00 лева на 37.00 лева

Пакетът включва два хормона – FT4 и  TSH и две антитела Anti – Tg и  Anti – TPO (познати още като ТАТ и МАТ). Антителата са нужни за диагностика и следене на автоимунни болести на щитовидната жлеза като тиреоидит на Хашимото и Базедова болест. Изследванията са целесъобразни и при бременни дами и такива, които възнамеряват бременност. За анализите се взема кръвна проба заран на гладно и преди приема на кофеин.

Репродуктивен баланс на понижена цена от 88.00 лева.  на 61.00 лева

Специална композиция проучвания за дами, които имат усложнения със забременяването или сега се подлагат на инвитро процедура. В нея вземат участие хормоните: LH, FSH, Estradiol и AMH (антимюлеров хормон). Последният отразява яйчниковия ресурс на дамата. Добре е първите три хормона да се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл. Антимюлеровият хормон може да бъде проучен когато и да е.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

По избор от андрогени, стероиди, имуноглобулини : DHEA-S на понижена цена от 17.00 лева на 14.00 лева.; Тестостерон на понижена цена от 14.00 лева на 11.00 лева.; Cortisol (AM) на понижена цена от 16.00 лева на 12.00 лева.; Cortisol (PM) на понижена цена от 16.00 лева на 12.00 лева.; IgE-Total на понижена цена от 16.00 лева на 12.00 лева

DHEA-S (дехидроепиандостерон сулфат е стероиден хормон, който се създава от надбъбречните жлези. Той има основно значение за салдото на половите хормони и поддържането на общото здравословно положение.

Тестостеронът е главен мъжки сексуален хормон, само че се създава и в женския организъм в по-малки количества. Този хормон играе значима роля в поддържането на мускулната маса, костната компактност и силата ни.

Кортизолът е хормон, който се създава от надбъбречните жлези и реагира на напрежението. Изследването на равнищата на кортизол както заран (AM), по този начин и в следобедните часове и вечер (PM) дава визия дали измененията в равнищата му в течение на денонощието е вярна, т.е дали неговият темп е непокътнат -  по-високи стойности заран и по-ниски равнища вечер. Когато липсва такава динамичност в равнищата му, това е сигнал за нарушавания в неговата продукция, които би трябвало да бъдат изяснени. Изследването на утринния кортизол би трябвало да става сред 7.00- 10.00 ч., а следобедните равнища се наблюдават сред 16.00- 17.00 ч. Важно изискване, което би трябвало да се съблюдава, е да се заобикаля физическо и прочувствено натоварване 24 ч.  преди пробовземането. Приемът на естрогенни и андрогенни хормони могат да повлияят резултата.

IgE-Total  е антитяло, обвързвано с разнообразни алергични и паразитни болести. Определянето на общите равнища на IgE в организма може да помогне при диагностицирането и ръководството на алергии и алергични положения. Ниски равнища на IgE нормално свидетелстват за неявяване на алергии, само че също по този начин е допустимо и при пациенти с алергични болести да се открият естествени равнища на този имуноглобулин. Затова е важно  резултатите от алергологичните проби да се интерпретират от лекуващия доктор - алерголог в подтекста на клиничното положение на пациента.

Няколко дни преди проучването би трябвало да се прекратят противоалергични и кортикостероидни лекарства.

Витамини на понижена цена от 45.00 лева на 32.00 лева

Витамин D и Витамин B12 в композиция. Защо да ги изследвате? За да разберете дали в действителност се нуждаете от хранителни добавки, които ги съдържат.

Витамин D помага за здравината на костите и зъбите, имунната система, мозъка и нервната система, както и за контролиране равнищата на инсулин. Витамин B12 е необходим  за естественото кръвотворене и също има въздействие върху действието на нервната система. Според редица проучвания  немалка част от хората над 60 години имат дефицит на Витамин В12 по разнообразни аргументи. Изследванията се вършат заран на гладно. Добре е най-малко 20 дни преди теста да не са приемани   лекарства или хранителни добавки, съдържащи Витамин В12

Остеопороза на понижена цена от 53.00 лева на 39.00 лева

Този пакет сплотява трите най-важни проучвания за диагностиката на това заболяване:  Бета-Кросс Лапс (Beta - CrossLaps) - маркер за костно разграждане, остеокалцин (Osteocalcin) - индикатор, отразяващ метаболизма на костната тъкан, и паратхормон (PTH) - главният хормон, регулиращ фосфатно-калциевия продан. Изследванията са полезни  за всички дами над 55-годишна възраст, както и за дами със снижени равнища на женските полови хормони, при пациенти на дълготрайно лекуване с кортикостероиди, при недостиг на витамин D, пушачи, несъразмерна приложимост на алкохол, както и при страдащи от редица ендокринни болести, водещи до развиване на остеопороза. Този пакет е подобаващ и при следене на резултата от антирезорбтивна терапия, провеждана при остеопороза  ( 3-6 месеца след началото на лечението). 

С оглед на дневните съмнения в стойностите на паратхормона, проучването е добре да бъде направено заран до 10 ч. на гладно и преди банкет на лекарства, защото някои от тях могат да  повлияят резултата.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА “ е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали в областите: Пловдив и Пазарджик.Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР