Ако търсите начин да избягате от тълпите и шума на

...
Ако търсите начин да избягате от тълпите и шума на
Коментари Харесай

Исторически селища, в които можете да живеете

Ако търсите метод да избягате от тълпите и шума на огромния град, само че желаете място, което носи в себе си история, забавни обекти и забележителни хора, изберете някое малко, очарователно и изпълнено с благоприятни условия за завършения населено място, написа profit.bg.

А такива има не малко - криещи секрети, които чакат да бъдат разбулени.

Според отчет, показан от Световната здравна организация, градското население в света съставлява към 54% от общото население на планетата, което е с 34% повече от 1960 година

Това значи, че от към 7 милиарда души, 4 милиарда обитават градове, като Ню Йорк, Париж и Токио.

От селата по брега на река Рейн, през северното крайбрежие на Норвегия, до кристално чистия въздух в Андалусия, вижте няколко очарователни дестинации, които са по-добрата опция на огромния град.

Ширакава-го, Япония



Разположено в централната част на Япония, селото се намира покрай връх Хаку в планината Ryōhaku. Построено през 19-и век, сега то наброява близо 2000 поданици.

Хускар, Испания



На към един час път с кола на север от Средиземно море се намира Хускар. Малкият град в Андалусия се отличава със здания, боядисано в синьо. Сегашното му население е по-малко от 300 поданици.

Ез, Франция



Живописното село Ез е ситуирано на канара с аспект към френската Ривиера. Основано някъде към 2000 година прочие Хр., то се трансформира в туристическа дестинация с очарователната си средновековна хармония и спираща дъха панорама. Сегашното население е към 3 000 души.

Оя, Гърция



Разположено в Южно Егейско море, на един от най-известните гръцки острови - Санторини, се намира дребното село Оя. То е обитаемо от началото на 13 век и от този момент жителите му наброяват към 1500 души.

Халщат, Австрия



Халщат е сгушено в планинския регион на Залцкамергут в Австрия. На към 40 благи от немската граница, селището се състои от красиви алпийски къщи от 16-и век, ситуирани около картинно езеро.

Реине, Норвегия



В непосредственост до северните елементи на Норвегия се намира рибарското населено място Реине. Основано през 1743 година, то притегля хиляди туристи, които се събират тук, с цел да станат очевидци на Северното зарево.

Талин, Естония



В сърцето на столицата на Естония - Талин, се намира Стария град. Сред многочислените старинни очарователни атракции е кметството от 13-и век, което разполага с 64-метрова кула.

Влколинец , Словакия



Основано през 14-и век, селището е с дървена архитектура. Сградите са боядисани в ярки цветове, добавяйки сексапил. През 1997 година Влколинец е разгласен за обект на международно завещание на ЮНЕСКО.

Алберобело, Италия



Друг обект на ЮНЕСКО от листата със международно завещание е Алберобело. Разположено в южната част на Италия и издигнато през 16-и век, то се отличава с архитектурен жанр, наименуван trulli, който е неповторим поради конусните си структури.

Бардейов, Словакия



Едно от най-старите селища в Словакия, Бардейов е включено в листата на ЮНЕСКО за международно завещание. Архитектурата обгръща интервала от 13-и, 14-и и 15-и век, което разрешава на археолозите да схванат изрично по какъв начин европейските цивилизации възнамеряват своите пространства.

Байбъри, Англия



Байбъри е село, ситуирано в Южна Централна Англия, на към 40 благи източно от канала на Бристол. Известно с каменните си къщи от 17-и век, то може да бъде забелязано на вътрешните корица на всеки паспорт във Англия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР