Ако търсите жилище в Чикаго и сте от славната порода

...
Ако търсите жилище в Чикаго и сте от славната порода
Коментари Харесай

В тази къща се случи нещо много лошо, но сега може да си я купите

Ако търсите жилище в Чикаго и сте от славната порода на безстрашните хора, би трябвало да знаете, че една къща, издигната на ужасяващо място, е оповестена за обмен, пише BG VOICE.

Тя се намира там, където преди време бе ранчото на един от най-зловещите серийни убийци в Съединени американски щати, написа Блиц.

В края на 70-те под дома на Джон Уен Гейси в Чикаго бяха открити 29 натрупа на момчета и млади мъже, негови жертви. 7 години по-късно парцелът бе съборен и на негово място бе издигната днешната къща.

През последните дни тухленият парцел с три спални и две бани в Норууд Парк стигна $459 000.

Така за по-малко от половин милион $ може да имате и актуализирана кухня, втори етаж на тавана, огромен заден двор, гараж за две коли и… близостта до едно в действителност ужасяващо минало.

В началото тази история ни минимум не предполагала злокобен край. Джон Уен Гейси през по-голямата част от живота си се радвал на обичта на всички.

Той бил сполучлив строителен бизнесмен, един от най-уважаваните хора в квартала, мъж със семейство и деца, който в свободното си време провел празненства за всички съседи, по време на които особено се преобличал като смешник, с цел да радва дребните.

Именно това преобразяване по-късно ще му даде прозвището „ Клоуна палач “, а историята му, която обиколила Щатите и света, ще стане основа на един от най-зловещите романи на Стивън Кинг – „ То “.

Всъщност единственото, от което многочислените му другари се оплаквали по време на празненствата в дома му, била ужасяващата миризма в него.

Гейси пък обяснявал, че повода е в мястото, на което се намира къщата – заблатен регион наоколо до езерото Мичиган. Обяснението обаче се оказва напълно друго – под дъските на положителния остарял смешник лежали труповете на момчета и млади мъже, които той измъчвал, изнасилвал и убивал.

Гейси правил закононарушенията си в продължение на цели шест години, сред 1972 и 1978 година, без никой от околните му даже да се усъмни.

По-късно, когато криминалисти и психиатри се пробват да схванат какво е трансформирало добре възпитания и просветен мъж в сериен палач, не могат да дадат отговор.

В предишното му не може да се открие нещо, което да го е подтикнало към зверствата по-късно.

Единственото, на което проверяващите се натъкват, е, че Гейси паднал от люлка, когато бил на 11 години, поради което имал мощни болки и припадъци в идващите години. По-късно бил открит тромб в мозъка му и бил подложен на мощно медикаментозно лекуване.

А евентуално никой в никакъв случай нямаше да разкрие, че благият комшия и сполучлив предприемач е злокобен палач, в случай че инцидентно той не бил спретнат в ареста.

И не, не тъй като е бил заловен с окървавени ръце или копаещ гроб в двора си, а поради владеене на марихуана и валиум.

И може би и при този случай той е щял да се измъкне най-вече с санкция, в случай че в ареста не изпада в необичайно психологично положение и самичък не признава на служителите на реда, че е заровил тяло под къщата си.

Последвалите дейности на полицията разкриват ужасяваща картина и шокират всички. А Джон като че ли заслепен от постигнатото и горделив от предишното си, сам стартира да споделя с детайлности на служителите на реда за убийствата.

Споделя в елементи по какъв начин подмамва свои млади служащи или инцидентни младежи в дома или колата си, след което им слага белезници, изнасилва ги и ги удушава.

Дори разкрива, че от време на време държи труповете под леглото си или на тавана дни наред, преди да ги погребе под къщата.

Жертвите му се оказват млади момчета на възраст сред 14 и 19 години, най-често негови чиновници, които той подмамва в дома си.

Но измежду тях има и инцидентно отвлечено момче, работещо в локалната аптека, както и зрял фамилен мъж, инцидентно срещнал се с Джон. 

Сред труповете се оказва и тялото на сина на един от служителите на реда, безследно липсващ година по-рано. Семейството на момчето има вяра, че той е избягал с младата си другарка в прилежащ град и остава покрусено от ужасяващото изобретение. 

Разкритията са признати най-трудно от някогашната брачна половинка на Джон, която не може да одобри, че е живяла в този дом на гибелта дружно с децата си и че е считала този мъж за осигуряващ протекция и сигурност. Шокирани са и всички другари, сътрудници и съседи на Гейси.

Много от тях в началото считат, че е станала някаква неточност и Джон е натопен от бизнес съперник. Хората не могат и да позволен, че са взели участие в десетки празненства над трупове.

Гейси е наказан на гибел, само че присъдата му се извършва чак 14 години по-късно, тъй като килърът се пробва да апелира. Твърди, че няма мемоари да е убивал който и да било. Нито един от опитите му за обжалване не е сполучлив и на 9 май 1994 година той получава смъртоносна инжекция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР