По-добър ли е шестмесечен или едногодишен срок на CD?

...
Ако търсите да увеличите спестяванията си днес, има много сметки
Коментари Харесай

Ако търсите да увеличите спестяванията си днес, има много сметки с високи печалби, които могат да ви помогнат да се възползвате от текущата среда с лихви. Но дори сред опциите за сметки с висока доходност днес, краткосрочните компактдискове носят върхови лихвени проценти. Когато заключите депозита си за период от една година или по-малко, можете да спечелите до 5,50% APY за целия срок.

Сред най-често срещаните — и най-доходоносните — от тези краткосрочни сметки са шестмесечните и едногодишните компактдискове. Въпреки че и двата срока могат да предложат голям тласък на вашите спестявания, единият може да е по-подходящ за вашите нужди от другия.

Започнете търсенето на нов компактдиск, като сравните наличните цени тук.

< h2>По-добър ли е шестмесечен или едногодишен CD срок?

Ето няколко различни фактора, които можете да използвате, за да определите дали шестмесечен или едногодишен CD е най-подходящ за вас:

Лихвени проценти

Възможно е вече да е в горната част на вашия контролен списък, но лихвеният процент на CD е едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, когато отваряте нова сметка.

И двата термина носят по-високи лихвени проценти днес в сравнение с дългосрочните компактдискове или високодоходните спестовни сметки. Ако искате абсолютно най-високата цена на CD, можете да спечелите повече с едногодишен CD - въпреки че разликата е съвсем малка. За да ви помогнем да сравните, ето някои от най-добрите тарифи за двата срока на CD към 2 август 2023 г.:

Шестмесечни компактдискове:

Popular Direct: 5,35% APYBank5 Connect: 5,30% APYBask Bank: 5,25% APY

Едногодишни CD-та:

Sallie Mae: 5,50% APYPopular Direct: 5,40% APYСпестявания от хляб: 5,35% APY

Намерете още най-добри цени за CD, достъпни за вас тук сега!

Наказателни такси

Освен ако не изберете компактдиск без наказания, обикновено ще понесете неустойка, ако трябва да изтеглите парите си в брой преди падежа на сметката. Въпреки че това е вярно както за шестмесечни, така и за едногодишни компактдискове, различните срокове на срока могат да променят сумата, която ще бъдете таксувани, ако възникне спешен случай и трябва да изтеглите средствата.

Санкти за предсрочно теглене обикновено се изразяват като част от вашата спечелена лихва и въз основа на продължителността на вашия CD срок. Така че, докато може да бъдете таксувани с лихва за 90 дни за предсрочно теглене по всяко време по време на шестмесечен компактдиск, едногодишен компактдиск може да доведе до по-висока такса от лихва на стойност 180 дни всеки път, когато теглите.

< p>Въпреки че трябва да избягвате ранно теглене, когато е възможно, това може да е фактор, който трябва да вземете предвид при избора на вашия CD срок.

Вашите цели за спестяване

В крайна сметка, всеки CD, който изберете, е само полезен ако работи за вашата индивидуална цел за спестяване. Дали шестмесечният или едногодишният компактдиск е най-добрият – независимо от каквито и да е данни за сметката или лихвения процент – се свежда до това за какво точно спестявате.

Например, ако знаете, че искате да направите авансово плащане за жилище през следващата година и искате да започнете търсенето си само след няколко месеца, по-краткият шестмесечен срок може да е по-добър. Това ще ви даде повече гъвкавост с вашите пари, ако намерите правилния дом по-рано, отколкото очаквате.

От друга страна, заключването на пълен едногодишен срок на CD може да бъде по-добрият вариант, ако имате пари, които да отделите за почивката си следващото лято и искате да сте сигурни, че няма да ги похарчите, преди да заминете . Допълнителният стимул от такса за ранно теглене може да ви помогне да не харчите парите си другаде.

Искате ли да заключите компактдиск днес? Започнете да сравнявате някои от днешните най-високи лихвени проценти тук.

Изводът

Сега е страхотно време за много спестители да отворят краткосрочен компактдиск и да увеличат днешните високи лихвени проценти. Но ако все още сте на оградата между шестмесечен или едногодишен CD вариант, трябва да помислите за какво точно спестявате и да съобразите продължителността на срока с тази цел. След това намерете конкурентен лихвен процент и проучете потенциалните санкции, на които можете да се сблъскате при предсрочно теглене. С известно проучване можете да намерите най-добрия компактдиск, който ще ви помогне да спестите повече с времето. Започнете тук днес!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР