Ако търсиш отговор на въпроса как трябва да се обличам

...
Ако търсиш отговор на въпроса как трябва да се обличам
Коментари Харесай

Скъпа, вече не си на 20 – спри да носиш тези неща

Ако търсиш отговор на въпроса „ по какъв начин би трябвало да се обличам съгласно възрастта си “, няма да го откриеш. Тук няма да си приказваме за облеклата, които не ти отиват, тъй като към този момент си на 30 или 40.

Всяка жена би трябвало да се държи и облича по този начин, както се усеща. Ако ти се носят тесни дънки или късо блестящо сако, кецове или високи ботуши – направи го.

Да си гледат работата всички предубедени хора, които се пробват да ни слагат в някакви рамки! Носи това, което акцентира хубостта ти, което те кара да сияеш и те зарежда със самочувствие. На колкото и години да си.

 жена облекла iStock

Днес ще си приказваме за едни други неща, които от време на време носим със себе си. Те са непотребни и на 20, както и на 50. Но в случай че в първия случай можем да се оправдаем с това, че младостта е наивна, то с времето би трябвало да се научим да се освобождаваме от тях.

Всички сме носили или носим тези неща вътре в себе си в даден миг от живота. А те тежат прекомерно доста, по тази причина би трябвало освен да ги свалиш от гърба си, само че и да ги изхвърлиш. Да, нужни са време и старания, с цел да успееш, само че си коства.

Спри да носиш виновността от предишното си.

Всеки е правил неточности и някои са те научили на нещо, пък други си ги повтаряла. Време е към този момент да си простиш, че не учи повече в училище; че изневери на гаджето си преди (1)5 години; че си поръча онази прекомерно скъпа рокля или че позволи неточност в работата през вчерашния ден.

Вината може единствено да те сковава и да ти попречи да се радваш на живота. Всички сме склонни да живеем с истории за неуспехи и несгоди в предишното. Крайните самооценки, основани на база на минали случки, са единствено истории – не твоя орис. Възможно е в предишното да си правила много спорни избори, само че не забравяй, че това не си ти – това е една остаряла версия на теб, която не е знаела това, което знаеш в този момент. Прости ѝ.

 жена облекла iStock

Не споделям, че не би трябвало да сме сериозни към себе си. Напротив, анализирай държанието си в предишното (близко или далечно) и си направи някои заключения какво (не) би трябвало да правиш отсега нататък. Но най-важното е да направиш всичко това с схващане и любов към себе си. За всяка неточност си платила с пари, време, внимание и страст. Вече може да спреш да плащаш.

Освободи се, извини се, в случай че има смисъл, елементарни и избери да живееш без виновност и страдание.

Спри да носиш упованията и мнението на другите.

Възможно е, когато си била на 20, да си пушила, тъй като другите го правят; да си купувала облекла, с цел да те възприемат по избран начин; да си се прикривала и преструвала, с цел да се харесаш на някого... Все отново, когато сме млади, търсим себе си и от време на време желаеме да се открием в утвърждението на другите. Това е присъщ инстинкт, само че угодничеството непременно е прекаленост, от която би трябвало да бягаш.

Да, ще има хора, които ще харесат това, което виждат. Те ще те ценят и обичат поради теб самата. Навярно към този момент даже ги имаш в живота си? Тогава ги цени и не пренебрегвай своите стремежи, с цел да се харесаш на всички останали.

Просто смъкна от гърба си всички упования на родителите, условия на обществото, мненията по кое време би трябвало да се омъжиш, по какъв начин би трябвало да изглеждаш, а не е ли към този момент време за деца, какво правиш с парите си, няма ли да боядисаш към този момент косата си, докога ще я караш по този начин...

Спри да носиш гнева от грешките на другите

Някой в миналото те е наранил, обидил те е и не се отнесъл с теб добре. Не си го заслужавала, само че се е случило. Независимо дали е било в детството ти, преди две години или предишния петък – освободи се от гнева.
 image2_16x9.png Хороскопът за НОЕМВРИ: силите се прекатурват, сполучливо отваряме нова житейска страница На фокус
Не е нужно да раздаваш втори шансове наред – има хора, с които се разминаваме и сме по-добре без тях в живота си. А в случай че си коства, подай ръка още веднъж, само че имай едно мислено. И не забравяй, че доста постоянно думите и дейностите на хората демонстрират техните страхове и дефекти, а не са ориентирани персонално към теб.

Спри да носиш страха от новото и незнайното

Нещо в живота не ти харесва? Ама в действителност не те прави щастлива, освен тъй като някой ти е споделил, че е цялостна нелепост? Тогава направи нещо по въпроса. Да, може да е ужасно, само че избери смелостта пред удобството.

 откъс iStock | edna.bg

Впускай се в нови благоприятни условия, с цел да се учиш и развиваш, вместо да се примиряваш с това, което животът ти е дал. Не бъди като листото, което се носи по течението и зависи от волята на водата.

И най-важно – не позволявай някой да те убеди, че към този момент си прекомерно остаряла, с цел да търсиш щастието . Защото точно нещастието и неудовлетворението ще те накарат да изглеждаш по-стара с годините – доста повече и от най-неподходящата дреха.
 10 неща, които всяка жена заслужава в една връзка  10 неща, които всяка жена заслужава в една връзка  10 неща, които всяка жена заслужава в една връзка  10 неща, които всяка жена заслужава в една връзка
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР