Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем

...
Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем
Коментари Харесай

Калфин: Има нужда от преизчисляване на пенсиите

Ако търсим правдивост в пенсионния модел, би трябвало да се върнем най-малко няколко години обратно и да се анулират всички неща, които направиха по този начин, че половината пенсионери да взимат една и съща пенсия, показа мнението си изпълнителният шеф на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд към Европейската комисия и някогашен министър Ивайло Калфин в изявление за Bulgaria ON AIR.
Той разяснява също по този начин служебния кабинет, назначен от Румен Радев, който показа работата си като ``връщане в нормалността``
" За месец не могат да се създадат чудеса. Аз не бих споделил, че могат да се създадат и нови политики. Това, което виждаме, е по-скоро в кадровата сфера, в сравнение с в политиките ", съобщи някогашният обществен и външен министър Ивайло Калфин.
 Сериозен растеж в заявките за прекачване на пенсията Сериозен растеж в заявките за прекачване на пенсията
Бум на настояванията в пенсионно-осигурителните сдружения за смяна на присъединяване и прекачване на средствата от един пенсионен фонд в различен о...
 С 5% ще се вдигнат пенсии от 1 юли по " швейцарското предписание ", само че нарастването няма да е за всички пенсионери. Според Калфин това е постоянно срещана процедура на Запад, а у нас е по-наложително преизчисляването на пенсиите, което би коствало на страната толкоз, колкото надбавките от 50 лева
  " Ако търсим правдивост в пенсионния модел, би трябвало да се върнем най-малко няколко години обратно и да се анулират всички неща, които направиха по този начин, че половината пенсионери да взимат една и съща пенсия. Това значи да се преизчислят пенсиите съгласно осигурителния стаж и вноските, които са правени ", уточни някогашният обществен министър.
 По думите му надбавките от 50 лева към пенсиите костват на страната 160 млн. месечно и 1,3 милиарда на годишна база, като с тези средства " можеше да се направи доста по-справедливо преизчисляване на пенсиите ".
  " Сега се харчат същите пари, само че за сметка на всякаква логичност и доверие в пенсионната система. Не е заслужено човек с 30-35-40 години стаж да получава благодеяние. Той просто си ги е проработил тези пари и би трябвало да си ги получи ", безапелационен беше Калфин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР