Ако сутрин ставате с торбички под очите и това не

...
Ако сутрин ставате с торбички под очите и това не
Коментари Харесай

Вижте как да се отървем от торбички под очите

Ако заран ставате с торбички под очите и това не е резултат от болест, а от изтощеност, не се отчайвайте – „ бързата помощ “ с подръчни средства ще помогне да си върнете положителния външен тип.
Крем с кофеин
Лек компрес от топъл чай или кафе ще ви помогне да успокоите кожата и да отнемете подпухването. Намокрете марля и я сложете върху очите за 5-10 минути. Препоръчва се и крем за клепачи, който съдържа кофеин.
Хамамелис
Листата на хамамелиса са богати на флавоноиди, а също по този начин съдържат танини. Танините имат изразено стягащо и антибактериално деяние.
Намокрете два памучни тампона в хладък разтвор от хамамелис и ги сложете върху очите за 5 минути.
Компрес с краставица
Пресните резенчета от краставици са чудесно средство против торбичките под очите. „ Те съдържат ферменти, които понижават подпухването “, споделя доктор Одри Кунин, създател на компанията DermaDoctor. Освен това, както всички знаем, краставицата съдържа 90% вода, с помощта на което оказва незабавно охлаждащо деяние.
Самомасаж
Масажът на кожата край очите се прави с възглавничката на безименния пръст. Лекичко натиснете върху външните краища на очите, а по-късно с лек напън премествайте пръстите по долния клепач към вътрешния край. При осъществяване на масажа се старайте да не разтегляте кожата край очите.
Масаж със студена лъжица
Този способ да се отървете от торбичките под очите наподобява необикновен, само че е доста ефикасен. Ще ви би трябвало железна лъжица, която слагате във фризера за няколко минути, а по-късно я поставяте върху долните клепачи. Снемате след 3 минути. Масажът оказва отличен подмладяващ резултат.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР