Ако „суперпикапът“ в топ-версията с три двигатели развива 1000 к.с.,

...
Ако „суперпикапът“ в топ-версията с три двигатели развива 1000 к.с.,
Коментари Харесай

От GMC обясниха защо са отнели 170 к.с. от новия Hummer EV

Ако „ суперпикапът “ в топ-версията с три мотори развива 1000 к.с., то при SUV-то със същия брой електродвигатели оптималната мощ е „ единствено “ 830 к.с., само че с сходен въртящ миг. В резултат на това пикапът се оказа с половин секунда по-бърз от напълно пътническата версия във връзка с ускоряване от нула до 100. Защо се получава по този начин обясни изданието Muscle Cars & Trucks в изявление с представител на компанията.

Главният инженер на съживения " Hammer " Ал Опенхайзер изясни пред репортерите, че всъдеходът е с 51 см по-къс от пикапа, а междуосието е понижено с съвсем 23 см. Следователно SUV-то се оказва по-маневрено, само че батерията му е съединена от по-малко клетъчни блокове, което се отразява на общата мощ. Дизайнерът отбелязва още, че платформата Ultium разрешава да " се играе с модулите ", само че разработчиците не са желали да жертват размера на товарното поделение и плоския му под.

Според инженера концернът не съжалява, че са лимитирали мощността на петвратия Hummer EV до 830 конски сили, защото не доста мотори с вътрешно горене могат да се похвалят с такива индикатори. Като образец, дано напомним, че Dodge Durango SRT Hellcat, считан за най-мощния сериен кросоувър в света, има 6,2-литров компресорен V8 мотор и развива 720 к.с. В същото време Ал Опенхайзер не изключва опцията в бъдеще електрическият Hummer да бъде изработен още по-мощен, само че първо самите кафези на батериите би трябвало да станат по-компактни и ефикасни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР