Ако страните от ЕС и НАТО се вслушат в призивите

...
Ако страните от ЕС и НАТО се вслушат в призивите
Коментари Харесай

В Русия: Изгонване на руските дипломати от страните от ЕС и НАТО ще доведе до криза

Ако страните от Европейски Съюз и НАТО се вслушат в апелите на чешките управляващи и изгонят съветските дипломати , това ще докара до дълбока рецесия в дипломатическите връзки сред Русия и Запада , разяснява ръководителят на Комитета на Държавната дума по интернационалните въпроси Леонид Слуцки, оповестява ТАСС.

Слуцки съобщи, че " Чехия върви по пътя на Англия и се пробва да уреди величествен антируски скандал в жанр Солсбъри ". " Ако страните от Европейски Съюз и НАТО създадат непростим демарш с поредност от експулсиране на съветски дипломати, това може да се трансформира в дълбока рецесия в цялата система на дипломатическите връзки на Русия с груповия Запад ".

 В Чехия заговориха за изгонването на всички дипломати на Русия
В Чехия заговориха за изгонването на всички дипломати на Русия

Много високо напрежение сред двете страни

Според него западните сътрудници " би трябвало ясно да осъзнаят, че Русия ще реагира строго на всяка провокация ". Когато съветските дипломати са изгонени от Чехия " по шизофренични аргументи за 48 часа - 18 души ", Русия изгони 20 чешки дипломатически чиновници.

" Прага позволява опция за изпъждане на всички чиновници на съветското посолство, добре, реакцията на Москва в този случай, не се колебая, ще бъде мигновена и най-вероятно симетрична ", добави Слуцки. В същото време, продължи той, " по този метод дипломатическите връзки в действителност ще бъдат унищожени и двустранният разговор просто ще спре ".

" Надявам се, че все пак ще остане капка политическа мъдрост и този път и сторията ще се повтори под формата на фарс и няма да завърши с драматичен свършек с погребението на интернационалното право ".
 Чехия в профил „ Росатом “ от състезанието за нов енергоблок в АЕЦ „ Дуковани “
Чехия в профил „ Росатом “ от състезанието за нов енергоблок в АЕЦ „ Дуковани “

Заради дипломатическия скандал с Русия...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР