Ако страдате от зачервяване на очите, често дразнене, усещане за

Ако страдате от зачервяване на очите, често дразнене, усещане за ...

5 грешки в грима, които може да навредят на очите ви


Ако страдате от зачервяване на очите, често дразнене, усещане за пясък в окото или друг тип раздразнения, гримът ви може да е причината за това. В много случаи, раздразненията и инфекциите в очите се дължат на грешки, които неволно допускаме с грима си и рутината на гримиране, която сме възприели.Кои са грешките в грима, които допускаме и които могат да доведат до проблеми с очите?

Не сваляте грима преди лягане

Някои жени спят изцяло с грим, а други носят само спирала, която не смятат за нужно да почистват преди сън. Без значение дали спите само със спирала на миглите или с изцяло гримирано лице, това е вредно не само за очите, но и за кожата ви. Почистването на грима преди лягане е задължителна част от рутината, която е добре да възприемете. Полезно и важно е за кожата, както и за здравето на очите.

Споделяте гримовете с приятелки

Гримовете трябва да се използват само от вас. Споделянето на продуктите с други хора крие риск от инфекции. Особено важно е да не споделяте продуктите за очи – спирала, молив, очна линия, сенки. При общо ползване съществува голям риск от пренасяне на бактерии и микроорганизми, които могат да причинят очни инфекции, някои от които сериозни.Ползвате гримовете прекалено дълго

Независимо дали спиралата ви, моливът за очи или сенките ви са все още в срок на годност или не са свършили, ако ги използвате прекалено дълго, това крие риск от замърсяване. Колкото по-дълго ползвате един вид продукт, толкова повече той се насища с микроорганизми, бактерии, частици, които причиняват инфекции, раздразнения, проблеми с очното здраве. Не използвайте гримове повече от максимум 3 месеца.

Нанасяте грим в движение

Нанасянето на грим в движение, особено в колата, крие риск от механично нараняване на очите. Драскотините на роговицата не са безобидни. Те могат да предизвикат не само инфекция, но и да създадат предпоставка за застрашаване на зрението.Не миете ръцете преди да се гримирате

Това е една от най-честите грешки, които много жени допускат. Те мият ръцете си след гримиране, най-вече ако са нанасяли фон дьо тен с пръсти. Миенето на ръцете преди гримиране е задължително, защото това предпазва очите от инфекции и замърсяване.

Източник: az-jenata.bg