Ако страдате от някое от тези заболявания, не забравяйте да

...
Ако страдате от някое от тези заболявания, не забравяйте да
Коментари Харесай

Болестите, които се влошават през лятото

Ако страдате от някое от тези болести, не забравяйте да вземете навременни ограничения. В противоположен случай рискувате да прекарате топлите летни дни вкъщи, пиейки медикаменти.

Ето кои са заболяванията, които се утежняват през лятото.

ТОРС, грип

Колкото и необикновено да звучи през лятото рискът от заразяване с грип е с една четвърт по-висок, в сравнение с през зимата. В същото време летните патогени са от друг вид и с изключение на нормалните признаци на остри респираторни вирусни инфекции и грип, могат да предизвикат и коремна болежка и гадене. За да увеличите устойчивостта на организма си към летните вируси, интензивно се занимавайте със спорт и не забравяйте за превантивните ограничения.
 Маските ще се трансфорат в сезонно облекло след пандемията, счита основният инфекционист на Съединени американски щати Маските ще се трансфорат в " сезонно облекло " след пандемията, счита основният инфекционист на Съединени американски щати
Според основният инфекционист на Съединени американски щати лекар Антъни Фаучи, защитните маски могат да се трансфорат в „ сезонно облекло “ след пан...

Синдром на неспокойните крайници

През лятото пациентите със синдром на неспокойни крайници изпитват проблем с нощните крампи 2 пъти по-често. Причината за това е, че в жегата " двигателните " нерви се претрупват повече, което води до крампи в долните крака. За да намалите риска от това, пийте доста течности и охладете краката си преди лягане.

Автоимунни болести

Слънчевата радиация, дейното излагане на ултравиолетово излъчване, високите температури на въздуха предизвикат увеличение на признаците на лупус, множествена склероза и други автоимунни болести.

Розацея
 Коронавирусът измести изцяло грипа през зимата Коронавирусът измести изцяло грипа през зимата
COVID-19 влиза и в комбина с пролетните вируси. Това демонстрират данните на Националната референтна лаборатория към Центъра по заразни и п...

В топлото време се усилва зачервяването на кожата и обривите, присъщи за това заболяване. В този случай деянията на заболяването се появяват по-често и не изчезват дълго време. За усмиряване на кожата се предлага да я третирате със сок от алое.

Екзема

Потта, хлорираната вода в басейна и солената вода в морето, слънцезащитните артикули ускоряват дразненето на епидермиса и обострят това дерматологично заболяване. Опитайте се да разберете тъкмо кои фактори утежняват деянията на екзема при вас и се пробвайте да ги избегнете.

Уролитиаза

Колкото по-висока е температурата на въздуха, толкоз по-голям е рискът бъбреците да изхвърлят камъните, които се намират в тях. Експертите са безапелационни, че това се дължи на обстоятелството, че в жегата тялото ни губи по-активно влагата и натоварването на бъбреците се усилва. Затова не допускайте да се дехидратирате.
 Учени: Трябва да приемем, че Covid-19 е дълготраен проблем Учени: Трябва да приемем, че Covid-19 е дълготраен проблем
Измина една година, откогато пандемията Covid-19 изцяло промени метода на живот на обществото, написа испанското издание ABC. В същото вр...

Астма

През лятото въздухът е изпълнен с повече прахуляк, смог, пъстър прашец и това основава доста проблеми на хората с астма.

Ако страдате от това заболяване, пробвайте се да прекарвате навън допустимо минимум време, изключително в случай че не е валяло дълго време. Винаги носете лекарството срещу астма със себе си.

Мигрена

Топлината е един от главните фактори за обостряне на това заболяване. Установено е, че при всяко повишение на температурата на околната среда с 5˚C рискът от главоболие се удвоява. Ако сте изложени на риск, не забравяйте да носите шапка, когато излизате на открито, а също по този начин и да пиете доста вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР