Ако Стоилов и Ивков лъжат, да подадат оставка, ако Сираков

...
Ако Стоилов и Ивков лъжат, да подадат оставка, ако Сираков
Коментари Харесай

Димитър Костадинов: Ако Стоилов и Ивков лъжат, да подадат оставка, ако Сираков лъже – да депозира акциите си

Ако Стоилов и Ивков лъжат, да подадат оставка, в случай че Сираков лъже – да подава акциите си. Това разгласи ръководителят на Сдружението „ Левски на левскарите “ Димитър Костадинов на днешната конференция във връзка настоящите тематики в клуба.

Димитър Костадинов прикани хората, които лъжат, да изоставен „ сините “, откакто през миналата седмица се стигна до разминаване в изказванията на мажоритарния притежател Наско Сираков и старши треньора Станимир Стоилов по отношение на на Левски през зимата, а изпълнителният шеф Ивайло Ивков приказва за кардинални разминавания със Сираков.

„ Вероятно с позицията, която ще изразим, ще си навлечем гнева на огромна част от левскарите. Голяма част от тях имат вяра, че проблемите се вземат решение със закопаване на главата в пясъка. Решението им беше отлагано прекомерно дълго време. Мисията на последователите е да търсим истината и да изобличаваме тези, които я потъпкват. Трябва да сложим въпроса за истината в сегашното. Ще настояваме този въпрос да бъде изчистен, както и истината за предишното да бъде изяснена и да се разбере по какъв начин стигнахме до тук “, стартира той.

Председателят на Сдружението „ Левски на левскарите “ подсети и за разминаванията в изявленията на Станимир Стоилов и Наско Сираков.

„ В края на подготовката старши треньорът Станимир Стоилов разкри, че е имало предложения за наши футболисти на стойност 6 милиона лв., а изпълнителният шеф Ивайло Ивков удостовери за това. Мажоритарният притежател Наско Сираков окачестви тази информация като класическа неистина. След стана ясно, че това не е неистина. Там стана ясно и че надали не от Национална агенция за приходите са провалили договорката за Хосе Кордоба. Лошо усещане ни направи, че евентуално премълча за други предложения със сходна сума. Той окачестви това като заплаха за втора Казанска спекулация - това не ми прозвуча добре, изключително от основно настоящо лице в аферата „ Джо Диксън “ “, добави той.

Димитър Костадинов прикани управителните фактори в Левски да подадат оставка, в случай че лъжат последователите на столичани.

„ Призоваваме Стоилов и Ивков, в случай че ни лъжат, да подадат оставки без никакви искания към клуба. Не ни прилича да бъдем следвани от лъжци. Ако се окаже по този начин, че мажоритарният акционер ни е излъгал за следващ път, да подава акциите си и да станат благосъстоятелност на нашия клуб. Така левскарите ще можем дружно с генералния спонсор, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води договарянията с Национална агенция за приходите. Така ще можем да продължим борбата за спасяването на Левски. Очевидно някой лъже в Левски, дано се разбере кой е той и един път вечно да спрат тези недостойни и неправилни неща “, показа той.

Председателят на Сдружението „ Левски на левскарите “ отличи почитателите, които не престават да поддържат клуба финансово.

„ Един добър управленец би трябвало да одобри добра оферта, въпреки и не най-хубавата, с цел да избави клуба. На мен ми се коства неточно, защото и аз съм акционер, тъй като притежателят взима решение, което не може да покрие, и желае ние да ги покриваме. Това е за следващ път. Цялата левскарска общественост вади от джоба си след всеки притежател. Причината да не погасяваме отговорности към Национална агенция за приходите е освобождението на щаба на Хубчев и прословутото име Наисиру Мохамед. Съмнявам се, че това е бил най-правилният ход. Изгледах конференцията му, когато встъпи в служба, сметката демонстрира, че отговорностите са скочили два пъти “, добави той.

Наско Сираков е част от учредителите на Сдружението „ Левски на левскарите “.

„ Господин Сираков има самодейност за учредяването на Сдружението, беше част от самодейностите. Стигна се до решение, че концепцията е добра. Учредихме Сдружението и той е част от учредителите. Случи се по този начин, че той се отдръпна и не взе участие в живота на Сдружението. Това са негови решения и нямаме право да го принуждаваме какво да прави. Той съобщи, че съгласно него Сдружението е методът за избавление на клуба и в случай че с Мъри не съумеят да убедят левскарите, това ще е най-големият му персонален неуспех. Единственото му изискване беше да е член №1 “, продължи Димитър Костадинов.

Председателят на Сдружението „ Левски на левскарите “ уточни Станимир Стоилов и Ивайло Ивков като работещия тандем в клуба.

„ Господин Сираков дефинира себе си като страж, не като притежател. Това, с цел да стане истина, би трябвало да подава акциите си в клуба. По либерален метод ще изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем, само че не им се дава опция да работят. Ще намерим метод за финансиране, дружно с генералния спонсор. Нека опитаме дружно да си спасим тима. Излишен е този спор. Сираков е звезда на Левски, голмайстор, няма смисъл да влиза в битка за акции. Всички знаем по какъв начин ги получи. Разбира се, в случай че се окаже, че той е индивидът, който ни лъже и ни подвежда непрекъснато “, сподели още той.

Димитър Костадинов погледна обратно и към провалената договорка с Юнайтед Груп.

„ Първото нещо, с което встъпи в роля като притежател, съобщи, че ще придвижи 35% от акциите на едно подозрително лице, популярност Богу, не се случи. Ще напомня аферата „ Диксън “. Той неведнъж съобщи, че в случай че има съответна оферта, обвързвана с желанията на Юнайтед Груп, че ще покаже първо на нас. Сега не може да изясни за какво няма договорка, само че моралните и финансовите вреди остават. Всички левскари са разочаровани, обезверени. Устремът на левскарите от акцията „ Левски е безконечен “ спря, обикновено е, откакто се споделя, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За похлупак на това, оправданието е, че чакаме непознат вложител. Щетите кой ще ги оправи? Ние с дарителски акции още веднъж “, пита той.

Председателят на Сдружението „ Левски на левскарите “ беше безапелационен, че на почитателите им трябват водачи и водачи, които да употребяват тяхната страст.

„ Лошото ръководство води до финансови проблеми. Левски е феномен. Трябват ни водачи и водачи, които да употребяват нашата страст. Това не е елементарен бизнес. Ние сме подготвени на всичко. Даваме пари безусловно за нищо. Правим го, тъй като за нас това е идеологическа теория, близка до вяра. Сираков беше определен от почитателите. Обърна се към проведените последователи, в този момент внезапно станахме под 1% “, разяснява той.

Димитър Костадинов разкри, че с почитателите са разискали алтернатива, съгласно която Наско Сираков да подава акциите си.

„ Ако ни подвежда, би трябвало да поеме отговорност. Срок не слагаме, истината ще излезе нескрито. Знаем какъв брой е отговорно това, което вършим и какви могат да са следствията. Ще водим борба до край. Свободен, самостоятелен и печеливш Левски за нас е цел. Ние сигнализираме за този проблем и опитваме да стигнем до решение още от юни предходната година. Разговорите с господин мажоритарния акционер липсват. Още на 20 юни преведохме 100 000 лв. в интерес на клуба, с цел да се погасяват отговорности към Национална агенция за приходите. Беше ни отговорено, че порочната процедура и увеличение на отговорностите няма да продължи. Винаги има какво да се случи. Когато събираме по 200 лв., няма по какъв начин да разбираем, че плащаме остарели отговорности, излиза, че крадем пари. Последва среща на 8 ноември, на която изпълнителният шеф липсваше, което сподели накъде вървят нещата. Нямаше ясна рамка и проект по какъв начин да се погасят отговорностите. За пари за прехвърляния не се разясняваше, което е неуместно, въпреки всичко сме футболен клуб. Направихме среща с членовете на организацията, на която Сираков не пристигна, там гласувахме три разновидността за излизане от обстановката. План А беше сполучливи договаряния със стратегическия вложител. План Б беше управлението на откри решения и в случай че не съумеят, да преминем към План В - мажоритарният акционер да подава акциите си “, добави още той.

Председателят на Сдружението „ Левски на левскарите “ разясни, че главното му предпочитание е да научи истината към клуба.

„ Девет месеца чакаме да падне нещо от небето. Е, то не падна. Аз персонално ще гласоподавам за Наско Сираков за президент и ръководител на Надзорния съвет. В нашите среди са най-качествените хора в България - Стоилов и Сираков. Трябва да им се даде време да изкарат клуба от батака и да не им се пречи. В името на Левски всичко е допустимо. Не си изяснявам по какъв начин Сираков не откри повече от един спонсор, не изключваме генералния спонсор, в противен случай, разчитаме на тях. Поели са ангажимент към Национална агенция за приходите и старши треньора. Сираков позволи стратегически неточности, ще ги покрием, до безспир ще ги покриваме, само че да поеме отговорност. Не може безконечна толерантност и безконечни прошки. Левски е голяма отговорност. Грешките би трябвало да бъдат поети като отговорност. Не знам по какъв начин е допустимо Надзорният съвет да лимитира правата на акционерите. Изпълнителният шеф отсъства от договарянията. Сега излязохме с " положителната " вест, че Национална агенция за приходите се разпорежда с парите на Левски. Имаме подозрения, че не пристигнаха спонсори поради Сираков. Настояваме мажоритарният акционер да в профил изпълнителния шеф, в случай че той лъже. Защо не взима това решение? Искаме истината по идеологически аргументи. Трябва да водим борбата на живот и гибел. На първо място е истината “, твърди той.

Димитър Костадинов счита, че статутът на Наско Сираков в Левски му е оказал помощ да придобие акциите.

„ Това, което виждаме, не можем да го премълчаваме. Искаме отговори от месец юни. Отново към нас се обръща висшето управление с някаква акция, която се случвала за първи път. Липса на съгласуваност. Всички ние научихме, че договорката, която чакахме, е един балон. Ако бяхме страхливи и нерешителни, да си пазим имената, щяхме да мълчим. Знаем проблемите от доста от дълго време, още преди встъпването на Сираков. Знаем по какъв начин проблемите ескалират. Не сме съгласни всички ние да живеем в една илюзия. Знаехме, че розовият балон ще се спука. Колкото по-късно, толкоз по-лошо. Всичко стартира след отпадането от евротурнирите. Нещата се виждат и на стадиона като резултат. Мечтаем, само че друго е да можеш да го постигнеш. Съжаляваме, само че откакто ние би трябвало да гасим пожара, няма по какъв начин да мълчим. Ще си поемем обидите и квалификациите. Не желаеме акциите на Сираков, не желаеме непозната благосъстоятелност, различен е въпросът по какъв начин ги закупи. Заслужи ги с това, че е звезда и легенда и излезе с името си, само че да не лежим на това три години “, безапелационен е той.

Председателят на Сдружението „ Левски на левскарите “ насърчи почитателите да поемат самодейност и да трансформират ролята си в клуба

„ Досега акции не сме желали, само че с времето узряхме и разбрахме по какъв начин могат да се случат нещата. В Левски към този момент има същински водачи, потвърдени и способни хора. Най-сетне последователите ще влезем в ролята на съпортъри. Много малко хора в България и по света са способни на това, което те могат. Най-добрите решения са съсредоточени в тези левскари - Станимир Стоилов и Ивайло Ивков “, сподели още Костадинов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР