Ако сте в Пловдив, идете на фестивала "Вино и гурме"

...
Ако сте в Пловдив, идете на фестивала "Вино и гурме"
Коментари Харесай

Ето кои грабнаха наградите от Вино и гурме СНИМКИ

Ако сте в Пловдив, идете на фестивала "Вино и гурме " Дефилето "Вино и гурме " омагьоса Стария Пловдив

Осем виновност и гурме артикули са отличени с награди от състезанието на дефиле „ Вино и гурме “. Първото място завоюва чудесното комбиниране на гъши дроб „ фоа гра “ върху брускета със сладко от люти чушки с Шардоне „ Дюс Уайнъри Дабъл Барел 2016 “. Тя бе препоръчана от музикантите и енолози с повече от 20-годишен опит Николай Колев и Лало Гешев, които дружно със своя другар барабанист Боян се увличат и от кулинарията, като основават подобаващи храни за напитките, които оферират на свои другари.

Това са единствените винопроизводители, които вършат дабъл барел, като виното е ферментирало в американски дъбови бъчви и особено отлежало в ex-bourbon barrels. С втора премия бе отличено телешко бонфиле, престояло две денонощия с марината, гарнирано със селска майонеза и гранулата от лимон, магданоз и каперси, препоръчано с Каберне совиньон „ Стема Старосел 2011 “. Третата премия в състезанието бе присъдена на деликатес от заквасено натурално кашу „ Делишу “ в композиция с купажко вино „ Блан 2018 “ на „ Шато Копса “. Със специфична премия бе отличено розе „ Памид-Мерло-Каберне Совиньон Тополово 2018 “, съчетано с роле от ементал и мус от сирена, сушени плодове и шамфъстък, препоръчано от катедра „ Хранене и туризъм “ към Университета по хранителни технологии – Пловдив.

В дегустационния конкурс „ Най-удачно комбиниране на вино и храна “ се включиха 12 винарски мазета и производители на храни: „ Кубера “, „ Афузов “, „ Орбелия “, „ Шато Копса “, „ Стема Старосел “, „ Дюс Уайнъри “, „ Тополово “, селски мезета „ Бояджиев “, „ Делишу “ в атмосферата на сладкарница „ Молле “, „ Конюшните на царя “, „ Тракийски стан “ и джаз клуб „ Контрабас “.

7-членно жури оценяваше участниците в дефилето с ръководител проф. дтн инж. Йорданка Алексиева – заместник-ректор на УХТ. В състава му бяха и преподавателите доцент доктор Илиана Милкова-Томова и доцент Снежана Иванова от катедра „ Хранене и туризъм “, както шеф отдел Търговски закон на ИАЛВ Тодорка Стойчева и журналистът и ПР специалист Екатерина Кючукова. В комисията бяха преподавателят по сомелиерство и барманство в ПГТ „ Иван Вазов “ – Слънчев бряг и притежател на купата „ Барман на България 2017 “ Владимир Милков и професионалният барман с опит в влиятелни комплекси по Черноморието и чужбина Петър Петров.

В 5-то издание на дефилето „ Вино и гурме “ се включиха 32 производители на вино и храни. То се провежда от Съвета по туризъм и Община Пловдив в партньорство с ОИ „ Старинен Пловдив “ и Университета по хранителни технологии, както и в съдействие с професионални гимназии, кетъринг компании и компании от хранително-вкусовата промишленост и туризма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР