Ако сте в малка фирма, вероятно имате нужда от публичност,

...
Ако сте в малка фирма, вероятно имате нужда от публичност,
Коментари Харесай

Имате малък бизнес? Отделяйте поне час седмично за PR

Ако сте в дребна компания, евентуално имате потребност от гласност, с цел да достигнете до повече хора. Пиар услугата обаче постоянно коства повече, в сравнение с дребният бизнес може да си разреши. Особено когато е продължителна.

Има и опция. Можете да опитате сами да бъдете своя пиар компания, показва в Inc.com Минда Зелтин. Авторката, притежател на пиар организация и бизнес съветник, твърди, че вместо да прекарва част от скъпото си време във външни съвещания с пиар специалисти и да заплаща скъпо за услугата, всеки началник на компания може да следва персонална стратегия за връзки с обществеността. " Не е толкоз комплицирано, колкото звучи ", показва тя.

Всичко стартира от " часа на пиара " . Това е час, определян във компанията всеки ден от седмицата. Той в действителност може да бъде и по-кратък откъслек от време – 20 -30 минути. Според графика на изпълняващото го лице. Независимо какъв брой е дълъг този " час " и дали в действителност е 60 минути, най-важното е той да се извършва постоянно.

Какво се прави в него?

В това време би трябвало да се сътвори лист с контакти с медиите, да се телефонира на публицисти и редакции, да се изпращат имейли до хора и да се мислят забавни истории, от които осведомителните медии биха се заинтригували.Това е час за работа по спечелването на гласност. За противоположна връзка с клиенти и извоюването на рекомендации. Час за работа в обществените медии.

Когато стане табиет, той ще сработи. " Ако сте задоволително непрекъснати, ще видите, че скоро хората, които пробвате да спечелите в медиите, ще стартират да ви се обаждат. На по-късен стадий този час даже няма да бъде нужен, тъй като към този момент ще сте спечелили нужните връзки. Това ще стане нещо, което ще проработи за вас с времето ", споделя пиар консултантът.

Освен това, когато пристигна време да се представяте пред медиите, разказвайте човешки истории . Твърде доста бизнесмени неправилно акцентират качествата на бизнеса си, щом им се предложи гласност. В дребния бизнес персоналното е основен съставен елемент от имиджа. Днес разполагаме с толкоз доста избори какво да закупим и кого да изберем, че единствено когато разпознаем нещо същинско, сме подготвени да се свържем с него.

И още: Мнозина в бизнеса се смущават да опитат да напишат прессъобщение . Това обаче напълно не е толкоз мъчно, счита авторката. Просто е предизвикателство. При непрофесионалист лишава повече време, само че не е невероятно да се получи. Особено, в случай че се упражнява в " часа на пиара " в дребната компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР