Ако сте си мислели, че отрицателните банкови лихви са нещо

...
Ако сте си мислели, че отрицателните банкови лихви са нещо
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Какво ще кажете за цена на барел петрол от около минус 37 долара?

Ако сте си мислели, че негативните банкови лихви са нещо необичайно, какво ще кажете за цена на барел нефт от към минус 37 $? Този реторичен въпрос се задава в публицистична публикация на "Уолстрийт джърнъл " във връзка предстоящите през днешния ден равнища на цените за недопечен барел във фючърсните контракти за доставки през май съгласно борсовия показател "Уест Тексас интермидиът ".

С други думи, при подобен контракт би ви излязло по-евтино да напъните ваната си с нефт вместо с вода, написа вестникът.

Тръмп удостовери желанието си да попълни петролния запас на Съединени американски щати на фона на ниските цени

Разбира се действителната цена на петрола не е под нулата, само че такива са странностите на фючърсните пазари при срив на търсенето поради пандемията от ковид и международната криза. Търговците на суровината я складират с упованието, че ще завоюват повече, когато по-късно през годината цената ще се увеличи и финансовата система усъвършенства положението си, изяснява изданието.

Обаче оперативният потенциал на складовете се изчерпва.

По калкулации на Американския петролен институт складовете на територията на Съединени американски щати побират към 825 милиона барела, като на процедура незапълнен остава размер от стотина милиона барела. Сделката за понижаване на добива, която президентът Тръмп подписа неотдавна със Саудитска Арабия и други производители на нефт, може да спомогне за доста понижаване на доставките. Но сигурно това няма да стане скоро, а и съглашението зависи от доброволни обещания и никакви решения по отношение на добива не могат да балансират с подобен световен срив в търсенето, написа "Уолстрийт джърнъл ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР