Ако сте се самоограничили в дома си според предписанията на

...
Ако сте се самоограничили в дома си според предписанията на
Коментари Харесай

Седем съвета за двойки под карантина

Ако сте се самоограничили в дома си съгласно предписанията на експертите, с цел да ограничите разпространяването на болестта от новия ковид, евентуално въпреки всичко някой от фамилията ви, вие или половинката ви имате право да излизате до магазина, аптеката или пък на работа според от това в каква професионална сфера сте. Но в случай че сте под карантина излизането става невероятно в идващите минимум 14 дни. Затворени сте с колегата си и няма къде да отидете, с цел да се разнообразите. Много вероятни са редица спорове, подбудени от психическото напрежение, което затварянето за дълъг интервал от време допуска. Как да се справите с провокациите във връзката, в случай че сте под карантина с колегата си?

Прекарвайте известно време поотделно
Много е значимо да не стоите в едно помещение по през целия ден и цяла нощ. Опитайте се да ограничите прекарването на време дружно, като се дистанцирате в разнообразни пространства. Правете нещо друго поотделно.

Ако би трябвало сключете вербален контракт за съответни часове
Определете си съответни часове, в които да ограничите общуването си. Например, в случай че и двамата работите от у дома, до момента в който сте под карантина, не влизайте в помещението, в което е сътрудникът ви, до момента в който не изтече работното време, като че ли сте на работа в действителност.

Уважавайте работата от у дома на другия
За да няма спорове посред ви, уважавайте работата от у дома на другия. Ако единият сътрудник не работи, а другият е отдалечено на работното си място, не си пречете. Това ще ви помогне да запазите положителните си отношение макар обстоятелството, че сте затворени у дома не по ваша воля.

Питайте колегата си от какво се нуждае
Комуникацията и проявлението на емпатия към половинката постоянно оказва помощ за опазване на положителните връзки и хармонията във връзката. Интересувайте се по какъв начин се усеща сътрудникът ви. Питайте го от какво има потребност. Проявявайте грижа, с цел да засвидетелствате обичта си.

Не прехвърляйте напрежението си върху колегата
Това е сложен за осъществяване съвет, само че е от огромно значение. Подобен е на правилото да не пренасяте проблемите от работата си у дома и да си го изкарвате на колегата. Същото важи и при съжителството под карантина, когато не можете да се разнообразите, отивайки на друго място и общувайки с други хора. Когато сте затворени у дома по насила е доста евентуално да нарушите тези правила и да прехвърлите неумишлено напрежението си върху колегата си. Това може да провокира спорове.

Направете си проект за противоречивите неща
За някои неща е мъчно да се реализира консенсус. Затова направете прелиминарен проект. Разберете се за противоречивите ви горещи точки и открийте най-хубавото съглашение за избягването и решаването им.

Направете времето дружно качествено
Правете си срещи за обяд и вечеря. Гушкайте се пред тв приемника. Разговаряйте. Смейте се дружно. Всички тези и още приятни занимания, които можете да вършиме дружно, могат в действителност да заздравят и подобрят връзката ви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР