Ако сте се проваляли в това да направите добро първо

...
Ако сте се проваляли в това да направите добро първо
Коментари Харесай

Как да направим най-доброто първо впечатление


Ако сте се проваляли в това да извършите положително първо усещане в предишното, е мъчно да не губите увереността си. Но не си коства да слагате живота си на пауза и да избягвате срещите в нови хора. Тук сме изброили 7 съвета, които ще ви оказват помощ в това да извършите положително усещане.

Започнете диалог в асансьора

Да започнете диалог в асансьора или до момента в който се качвате по стълбите до офиса е превъзходен метод да визиите къса версия на резюмето си. Ограничете се до 3-4 фрази. Способността да завържете диалог в неофициална конюнктура ще ви покаже като по-лесно адаптиращ се.

3 вида здрависване

Има 3 вида здрависване, за които би трябвало да знаете. Да пандизите ръката на някого от горната страна е симптом за сила; да отворите ръката си с дланта нагоре – на смирение. Когато някой види различен като еднакъв, техните ръце застават на едно и също равнище. Това е ръкостискането, което ви би трябвало на вас.

Смесването на служебните взаимоотношения с персоналния живот

Ако се пробвате да говорите единствено за персоналния си живота на работа, това може да ви накара да изглеждате непрофесионално. Ако говорите единствено за работа пък, няма да ви запомнят като персона. Намерете салдото сред двете, с цел да постигнете хармонични връзки с сътрудниците.

Не се опасявайте да покажете минусите си

Всеки желае да бъде високо скъп, само че не препълвайте диалога с пояснения за това какъв брой сте неповторими и велики. Бъдете достоверни и не се опасявайте от грешките си. Като позволявате на другите да ви поправят ще се сближите повече с тях.

Упражнявайте се за бъдеща среща

Представете си, че се срещате с някой за пръв път. Опитайте се да пресъздадете разговора, който очаквате да проведете. Подгответе си въпроси и малко показване. Винаги си коства да се подготвите за среща по този начин, както артистът се приготвя за роля.

Работете върху имиджа си

Преди да се срещнете с нови хора, обмислете метода, по който желаете да изглеждате. Достатъчно е да извършите най-малко един детайл от имиджа си неповторим. Целта ви би трябвало да бъде да покажете, че имате възприятие за жанр. Така ще създадете чувството, че сте самонадеян и самостоятелен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР