Ако сте решили да си приготвите нещо с домашно приготвено

...
Ако сте решили да си приготвите нещо с домашно приготвено
Коментари Харесай

Колко време трябва да втасва тестото

Ако сте решили да си приготвите нещо с домашно приготвено тесто, би трябвало да знаете няколко неща

Първото и най-важно е да изпълнявате тъкмо напътствията за изработката на тестото, изключително в случай че за първи път пробвате рецептата, написа

Добре е да го вършиме с готовност и да премахнете всевъзможни мисли от главата си, че няма да се получи или че няма да бухне – вярвайте, че ще стане. Ако смятате, че няма да се справите за какво въобще сте се захванали? Ако има квас в тестото, най-добре използвайте от тази в пакетчетата. При потребление на суха квас, много постоянно нещата не се получават.

Започвате с прибавянето на продуктите, което в рецептите нормално е подредено по реда, по който би трябвало да се поставят. Забърквате го и идва време да месите – тази част не е сложна, изисква се малко повече самообладание и предпочитание. В самата рецепта от време на време е указано по какъв начин да месите или какво тъкмо би трябвало да извършите – другите тестени произведения имат разнообразни прищявки, с цел да се получат.

След като хубаво сте омесили тестото, идва време на втасването му.

1. Имайте поради, че с цел да се усили размера му би трябвало в стаята да бъде топло, също така температурата не трябва да се сменя внезапно.

2. Хубаво е да го преместите още веднъж в купа – по опция по-голяма от размера му, тъй като въпреки всичко е с наклонност да се уголемява, завийте купата с забрадка.

3. Времето, което ще ви бъде належащо за втасването на тестото зависи от това какво сте решили да приготвяте. Най-много време за втасване има козунак, при него и месенето е много дълго.

4. Не може да се дефинира в часове или минути – зависи от рецептата, която сте избрали.

5. Ако имате потребност от някакъв ориентир за това по кое време тестото е втасало – задачата е най-малко да удвои размера си.

6. Друго, което ще ви покаже, че тестото е готово – появяват се мехурчета по повърхността му.

7. Ако тези точки са налице, можете да довършите рецептата.

След като ви е втасало тестото, можем да ви препоръчаме да си извършите точена баница, милинки, тутманик, пухкава погача, а за какво не и пирог.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР