Ако сте решили да има изкупителна жертва за настоящи и

...
Ако сте решили да има изкупителна жертва за настоящи и
Коментари Харесай

Пълен разпад на БСП преди изборите - масово напускат листите, искат оставките на Зафиров и Гуцанов

Ако сте решили да има изкупителна жертва за сегашни и бъдещи провали – и. ф. Зафиров е индивидът. Точни сте. Пито – платено. Ако, обаче имате концепция да се борим за хрумвания, чест и морал към момента не е късно да извършите първа крачка: изтеглете Зафиров, прикани някогашният кмет на Мездра, депутат и член на ИБ на Българска социалистическа партия Генади Събков.
 
 Генади Събков Генади Събков Източник: Фейсбук
С остри реакции и гневни отворени писма членове на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, депутати, регионални ръководители желаеха оставката на краткотрайното управление на социалистическата партия. Социалисти всеобщо се отдръпват от листите – лавинообразното овакантяване се разраства.
 
В Смолян се отдръпват шестимата номинирани за народни представители, отпред с регионалния ръководител на Българска социалистическа партия Емил Хумчев. За първи път от години листа в родопската община ще се реди служебно от София.
 
 Областен съвет и Общински съвет на БСП-Смолян Областен съвет и Общински съвет на БСП-Смолян Източник: Zonanews
В Хасково социалистите всеобщо напущат листата, оставяйки на процедура самичък лидера от АБВ. И там листата ще бъде редена служебно от София. " Но кого ще редят не знаем, не могат да намерят хора ", разясниха социалисти.
 
Във Враца 9 от 10-те общини на региона не са показани в листите. Четирима напущат в Кюстендил, отпред с ръководителя на младежкото БСП-обединение Десислава Разсолкова, която отхвърли присъединяване в листата, заявявайки, че политиката не е място за безпринципни хора.
 
Мощният разпад продължава, откакто през вчерашния ден отвод да вземат участие в предизборната акция с подредените от Националния съвет на Българска социалистическа партия листи обявиха социалисти със мощен мажоритарен избор по места като доктор Събина Петканска в Сливен, Борис Цветков в регион " Искър " в София, социалисти от столичния регион " Младост ", членове на Общопартийната контролна комисия, ветерани.

 
 Събина Петканска Събина Петканска Източник: Фейсбук
Оставката на Атанас Зафиров и изваждането му от листите изиска Генади Събков, някогашен кмет на Мездра, депутат от " Българска социалистическа партия за България " в 50-то Народно събрание, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.
 
Народният представител бе безапелационен, че пред Българска социалистическа партия тежка, значима и с съдбоносна предизборна акция, само че изрази паниката си от подготовката в област Враца: " Атанас Зафиров, който два пъти беше избиран за депутат от региона, би трябвало да познава добре ситуацията. Същият не направи нищо преди и продължава да не прави нищо в този момент за подсилване и стабилизиране на партийните структури. Нещо повече, афектиран от загубата на персонално доверие и почитание в региона, в този момент в новата си роля остава ням и кьорав за мненията и предложенията на общинските партийни препоръки ".
 
В резултат, по думите на някогашния кмет на Мездра, в листата за идните избори от 10 общини на региона има представител единствено на една община.
 
" Преди изборите на 9 юни тази година Зафиров, в ролята си на зам.–председател на Българска социалистическа партия, се закани да не обезпечи финансиране на акцията, с цел да се провалим. Той извърши заканата си – не даде нито лев. Ние обаче успяхме да се организираме и макар неговите дейности и бездействия излъчихме депутат от региона в 50-тия парламент. Днес като и. ф., Зафиров, воден от завист и режисиран от несъответствуващи хора, си е сложил по-висока цел: да ликвидира престижа и въздействието на партийните организации в региона.
Така правя оценка дейностите на и. ф. в област Враца. Не знам какви триумфи е постигнал преди в областите Бургас, Сливен, Хасково, Велико Търново… А в този момент е поел тежка отговорност за цялата страна. Има ли сили, храброст и воля??? ", написа в отвореното си писмо Генади Събков.
 
Ето още от позицията му:
" Вероятно Атанас Зафиров има и доста позитивни качества, само че на фона на злобата, алчността и лицемерието, те не се виждат. Къде са организационните качества, управническите умения, съдружната просвета и дипломатичност? Къде са силата, волята и увереността? Къде са чара, обаянието и вдъхновението? Спирам. Размечтах се…
Картите са раздадени. Водачите на листи са определени/разпределени - най-много на база стопански ползи, кръгове на въздействие, зависимости и степен на смирение. В самите листи има доста честни и виновни хора, които заслужават почитание и поддръжка.
Колеги от ИБ и Народно събрание на Българска социалистическа партия,
Ако сте решили да има изкупителна жертва за сегашни и бъдещи провали – и. ф. Зафиров е индивида. Точни сте. Пито - платено.
Ако, обаче имате концепция да се борим за хрумвания, чест и морал към момента не е късно да извършите първа крачка: изтеглете Зафиров от всевъзможни постове и позиции и се пробвайте да минимизирате нанесените досега вреди.
П. П. Да не забравяме, че за положението на Българска социалистическа партия сега цялото управление имаме виновност и носим морална отговорност. Стига дребни сметки и комбинации! "

Източник: Факти.бг
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР