Ако сте притеснени дали пестите достатъчно за пенсионирането ви, имате

...
Ако сте притеснени дали пестите достатъчно за пенсионирането ви, имате
Коментари Харесай

Испанци и французи се страхуват най-много дали пестят достатъчно за пенсия

Ако сте обезпокоени дали пестите задоволително за пенсионирането ви, имате компания по целия свят.

Ново проучване демонстрира, че даже и работещите в страни със мощна обществена система се опасяват за финансовото си бъдеще. ING е запитала над 15 000 души в Европа, Съединени американски щати и Австралия - и открива, че множеството хора се тормозят дали ще имат задоволително пари, когато се пенсионират, предава Bloomberg.

Кои се опасяват най-вече?

Най-мрачно гледат тези в Испания и Франция, където повече от две трети от хората са обезпокоени. Най-оптимистично настроени са холандците. В Съединени американски щати 62 % от респондентите споделят, че се тормозят дали пестят задоволително.

Трябва да отбележим, че до момента в който холандците са минимум обезпокоени, те са и нацията, която възнамерява да работи най-дълго. Средно, хората там считат да изоставен работа на 67 години.Както специалисти неведнъж са посочвали, колкото по-дълго работите, толкоз повече пари ще имате, когато се пенсионирате.

Холандците възнамеряват да работят най-дълго

Настроенията на работещите не отразяват наложително финансовата обстановка, в която е страната. Във Франция да вземем за пример, актуалните пенсионери се оправят относително добре. Най-вероятно е те да кажат, че имат същия стандарт на живот, както когато са работели - цели 69 % го вършат. И едвам 30 % от американците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР