Ако сте пред дилема дали да си вземете куче, ние

...
Ако сте пред дилема дали да си вземете куче, ние
Коментари Харесай

10 причини да си вземем куче

Ако сте пред алтернатива дали да си вземете куче, ние ще ви помогнем с решението. Ще ви срещнем с позитивите, само че първо би трябвало да помислите дали ще имате опция да гледате четирикракия си другар.

Освен да го храните и да му слагате вода, би трябвало да имате задоволително време да го разхождате най-малко по два пъти дневно.

Кучето би трябвало да изразходи натрупалата му се сила и да извърши физиологическите си потребности. С времето ще приемете домашния си любим като част от фамилията и грижите за него ще се трансфорат в естествена част от всекидневието ви.

1. Порода

Има толкоз огромно многообразие от породи кучета, че може да си изберете съвършената за вас. Ако живеете в апартамент, е по-добре да си вземете малко кученце, с цел да не изтезава в дребното пространство. Има и такива, които са по-мързеливи и нямат проблем да спят съвсем през целия ден. Разполагате с двор? Още по-добре! Кучето ще може да тича и да си играе. И сигурно ще бъде щастливо. Ако за вас породата не е от толкоз значимо значение, може да извършите положително дело и да станете собственик на куче от подслон. Ще го обичате толкоз, колкото и закупеното от зоомагазина.

 10 аргументи да си вземем куче

2. Винаги се радват да ви видят

Няма нищо по-приятно от това да се прибирате от работа и някой да ви е чакал през целия ден до вратата. Кучето стартира да скача и се вълнува все едно не ви е виждало от седмици. Този миг може да оправи и най-лошия ден.

3. Лоялност

Лоялността е качество, присъщо за кучетата. Някои хора биха споделили, че кучетата са лоялни единствено тъй като зависят от нас за храна и заслон. Но когато видите по какъв начин кучетата реагират, когато хората и кучешките им другари се връщат, откакто ги няма отдавна или когато въобще не се връщат, знаете, че става въпрос за освен това от храна. Пуснете си кино лентата “Хачико ”, който е по действителен случай, само че ви предизвестяваме, че евентуално ще пролеете някоя сълза.

4. Здраве

Кучетата могат даже да ви предпазят от неприятно здраве. Децата, които са родени в фамилии с куче, имат по-нисък риск от развиване на астма и алергии.

 10 аргументи да си вземем куче

5. Ставаме по-отговорни

Грижите за домашния ви любим наподобяват на тези за едно същинско дете. Може да ви се спи някоя заран, само че вие знаете, че би трябвало да станете от леглото и да обърнете внимание на кучето си. Понякога ще ви ядосва, като направи някоя пакост, само че няма по какъв начин да останете ядосани на приятелчето си за дълго време.

6. Социалност

Ще видите по какъв начин, като разхождате кучето си, непрекъснато ще се запознавате с нови хора. Любимецът ви ще си намира други четирикраки за игра, а вие ще си говорите със стопаните им. Възможно е и по този метод да срещнете любовта на живота си…

7. Малките неща

Когато виждате по какъв начин кучето ви се вълнува за най-малките неща, с времето и вие ще започнете да оценявате повече света към себе си. Заети сме да мислим за проблемите си, всичко ни се коства черно и не виждаме какъв брой прелестен е животът. Любимците ни се радват, когато са хванали пръчката за следващ път и ни я носят с горделивост. Как да не ви направи щастливи тази панорама?

 10 аргументи да си вземем куче

8. Компания

Те в действителност са най-хубавите другари на индивида. Винаги са до вас, каквото и да вършиме, и в никакъв случай няма да се почувствате сами. Всяка активност ще ви е в пъти по-приятна в компанията на вашето куче. Освен това са извънредно занимателни и ще се смеете с часове.

9. Любов

Преминали сте през тежка разлъка и си мислите, че никой не ви обича? Помислете още веднъж. За кучето съществувате единствено вие и то ви обича абсолютно. Най-хубавото е, че ще чувствате тази любов всеки ден и ще отвръщате със същата.

10. Моменти

Най-хубавите ви моменти ще бъдат с кучето ви и вашето семейство, или другари. Снимайте клипчета от идването на кучето в дома, когато е бебе, когато извършва дълго учените команди, даже когато прави бели, тъй като след време това ще са най-милите ви мемоари. Кучето участва в живота ни за няколко години, само че ние за него сме целият му живот.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР