Ако сте почитатели на цветните градини и искате да си

...
Ако сте почитатели на цветните градини и искате да си
Коментари Харесай

Как правилно да отглеждаме Антуриум в дома си

Ако сте фенове на цветните градини и желаете да си извършите такава вкъщи, насочете вниманието съм към Антуриума – необикновено цвете, което ще ви радва с красивите си ярки цветове. В случай че не сте умел градинар и имате потребност от препоръки по отношение на развъждането му вкъщи, идващите редове ще ви бъдат потребни.
Това прелестно растение е родом от Южна Америка и покорява сърцата на безчет доста хора със своите цветове. Обикновено цъфти в блестящо алено, а цветовете му са огромни. Има лъскави листа с жила. Срещат се над 800 типа от това растение, които не са претенциозни за развъждане. Освен в алено, може да срещнете разновидности на цветето, които цъфтят в бяло, оранжево, жълто и бледорозово. То ще ви радва със своята хубост пред лятото – почти шест седмици.
 Как вярно да отглеждаме Колумнея в дома си Как вярно да отглеждаме Колумнея в дома си
Във всеки дом би трябвало да има най-малко едно живо растение, което да радва своите притежатели с хубостта си. Ако сте от хората, които обичат...
Ако засадите Антуриума в саксия, би трябвало да го поставите на ярко място, където обаче да не го огряват директни слънчеви лъчи, тъй като ще изгорят листата. Подходящо е за западна или източна тераса или прозорец. През лятото може да го гледате и на балкона, тъй като то обича светлината и топлината. През зимата обаче наложително го внесете в стаята.
Понеже цъфти през лятото, несъмнено се досещате, че цветето обича топлината, ето за какво би трябвало да се гледа при температура от 18 до 25 градуса. Приберете го на топло през зимата и поддържайте минимална температура от 15 градуса в помещението, в което го държите.
Ако го отглеждате в градината си, пък и освен, би трябвало да знаете, че най-подходяща за него е смесената почва, която се състои от пясък, пръст и торф в еднообразно съответствие. За да подхраните почвата, може да добавите борови или дървесни корички. Почвата би трябвало да е богата на хумус.
Това растение не е претенциозно към своите притежатели, само че въпреки всичко е хубаво да обогатявате почвата един път на месец с минерални торове, основани особено за цъфтящи растения.  Антуриумът се полива по-активно през летния сезон и по-умерено зимата, защото тогава си почива. Може да си вземете шишенце със спрей, с което да пръскате листата понякога, а и почвата, тъй като тя не би трябвало да доста суха. Цветето вирее във влажна почва.
 Как да отглеждаме вярно пеперудената орхидея Как да отглеждаме вярно " пеперудената орхидея "
Едно от обичаните цветя на дамите – за развъждане и за приемане като подарък, е орхидеята. Хубавото е, че в идващите редове ще...
Ако желаете да отглеждате още от този тип или да дадете на съседки, може да го размножите посредством резници или да отделите новите стълба, те се засяват извънредно елементарно и бързо. Така ще можете да обогатите своята градина или да подарите това прелестно цвете на някоя другарка, която също има потребност от положително въодушевление, щом се прибере вкъщи.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР