Ако сте от София и през последните две седмици сте

...
Ако сте от София и през последните две седмици сте
Коментари Харесай

Докато Фандъкова се светне, София може да угасне

Ако сте от София и през последните две седмици сте подавали сигнали за липса на осветяване на вашата улица, то евентуално сте разбрали, че хаосът в Столичната община се е задълбочил. В средата на юни изтекоха дълготрайните договорите с компаниите, които се занимават с ремонта на осветлението в града, а задължението на кметството за поддръжката е прекомерно неразбираем.

Преди няколко дни осветлението на ул. " Алеко Константинов " стопира да работи. Улицата се намира в центъра, тъкмо зад Малък градски спектакъл " Зад канала ". Наш четец, който живее там, се свързва с компанията " Етралукс ", която е обслужвала региона и постоянно е реагирала бързо. Този път обаче компанията изяснява учтиво, че към този момент не дава отговор за осветлението и препраща към Контактния център за жители на Столичната община.

От Контактния център изясняват, че тече конкурс за избор на компании за поддръжка на осветлението, сегашните контракти са изтекли и нищо не е ясно. Сигналите за неработещи лампи се предават от Контактния център на Дирекция " Транспортна инфраструктура " в общината, без да е ясно по какъв начин тя реагира и в какъв период. Дни наред улицата си стои тъмна.

Проверка на Mediapool сподели, че подадените сигнали от жители за неработещото осветяване на ул. " Алеко Константинов " са тъкмо пет. Първият е подаден на 25 юни, а последните на 2 юли. Осветлението е пуснато на 3 юли. Поне осем дни хората са ходили по тъмната си улица с разрушени тротоари.

Една поръчка не можем да създадем
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР